DNA-funn mot Jan Helge Andersen skal være bekreftet, ingen funn mot Viggo Kristiansen

(Sist oppdatert: onsdag, 30 ,mar, 2022 17:58)

Denne artikkelen er over to måneder gammel, og kan derfor inneholde utdatert informasjon.


DNA-eksperter i utlandet har funnet nye spor de mener stammer fra Jan Helge Andersen. Disse undersøkelsene bekrefter dermed funnene som ble gjort av Rettsmedisinsk institutt.

13. september 2000 ble Viggo Kristiansen og Jan Helge Andersen pågrepet og arrestert, siktet for å ha begått ugjerningene. Begge bodde like ved Baneheia.

Jan Helge Andersen har bare innrømmet handlinger mot det yngste offeret, Stine Sofie Sørstrønen (8).

Jan Helge Andersen under en rekonstruksjon.
Foto: Politiet

Andersen tilstod etter å ha blitt forelagt DNA-bevis som knyttet ham til saken, men la all skyld på Kristiansen etter at politiets avhørsleder lanserte teorien om at Kristiansen hadde vært delaktig. Nå har de nye DNA-undersøkelsene også knyttet ham til overgrepet og drapet på Lena Sløgedal Paulsen.

Andersens forklaring var at han og Kristiansen lokket jentene opp i et skogholt for å se på kattunger.

Der truet de småjentene til å kle av seg, voldtok dem og drepte dem med kniv, før de skjulte likene.

Kristiansen har hele tiden nektet enhver befatning med saken, og nå viser DNA funnene tilsynelatende at Jan Helge Andersen sto bak begge overgrepene og drapene på småjentene.

Total mangel på bevis mot Viggo Kristiansen

Det totale fraværet av DNA spor fra Viggo Kristiansen, sammenholdt med at påtalemyndigheten aldri har hatt noen tekniske bevis som knytter Kristiansen til saken, gjør at saken mot Viggo Kristiansen er nærmest ikke eksisterende.

Ifølge tekniske undersøkelser utført av Telenor har Kristiansen et alibi for tidspunktet da drapene fant sted; dette alibiet anga en sannsynlig lokasjon som støttet alibiet som ble gitt av Kristiansens mor før hun kjente til den tekniske rapporten. Kristiansen ble i det vesentlige funnet skyldig basert på Andersens forklaring.

Viggo Kristiansen har hele tiden sagt at han ikke var involvert i drapene, og at han er uskyldig dømt. Han har flere ganger forsøkt å få saken gjenopptatt, noe som har vist seg vanskelig, men, etter fire begjæringer og to klager som ble avvist,  ble saken endelig besluttet gjenopptatt av Gjenopptakelseskommisjonen 18. februar 2021. Nå peker alle bevis vekk fra Kristiansen.

Likte du artikkelen? Støtt oss gjerne på Patreon!