Top Gun Maverick har kinopremiere i dag

Glen Powell spiller “Hangman” i Top Gun: Maverick
Foto: United International Pictures
(Sist oppdatert: torsdag, 26 ,mai, 2022 00:22)

Denne artikkelen er over to måneder gammel, og kan derfor inneholde utdatert informasjon.


«Top Gun: Maverick» vil nok ikke bli den «høydaren» som originalen ble i 1986. Det betyr ikke at filmen ikke er uten høydepunkter. Noe man kunne frykte var at dette nok en gang skulle bli en sånn «America to the rescue» type film, full av patriotiske overspill, og med ett budskap om at Amerikansk våpenmakt er løsningen på alt. I så måte har filmen en svært uheldig premieredag med tanke på nok en skoleskyting i Texas.

Kommandør Pete «Maverick» Mitchell (Tom Cruise) jobber som testpilot, men blir kalt tilbake til Top Gun-akademiet rett nord for San Diego for å trene en gruppe unge piloter til et spesielt farlig oppdrag.

En av pilotene viser seg å være Bradley «Rooster» Bradshaw (Miles Teller), sønn av Mitchells gamle co-pilot «Goose», som omkom i en flyulykke. Dette utgjør et problem, fordi «Rooster» aldri har tilgitt «Maverick» for det som skjedde med faren.

Det er lagt opp til mye mimring og masse action, alt For undertegnenede ble det litt i overkant mye klisjeer. Men fy F for noen flygescener!

Vi føler vel at dette er en film som vi egentlig ikke trengte, men for den gamle fansen, de godt over 50, er den likevel ønsket.

Filmen får terningkast 4

Likte du artikkelen? Støtt oss gjerne på Patreon!