Denne artikkelen er over to måneder gammel, og kan derfor inneholde utdatert informasjon.
Sist oppdatert fredag, 18 ,sep, 2020 12:29 av Redaksjonen
Vår nye programserie «Katastrofer på kjøkkenet» er nå i gang med innspilling av årets første episode, og det er fårikål som står på menyen. Fårikål er ikke så vanskelig å lage, men når kanskje verdens verste kløner er på kjøkkenet…..
For 40 år siden ble fårikål kåret til Norges nasjonalrett i radioprogrammet Nitimen på NRK. Oppskriften og ingrediensene er fremdeles den samme. Hvilken oppskrift bruker deltakerene våre? Har de en oppskrift? Har de i det hele tatt en ide om hvordan man lager fårikål? Det eneste hjelpemiddelet de får er hjelp av en kokk som de kan stille maks 5 spørsmål pr telefon. Resten må de finne ut av.
Her er i hvertfall ingrediensene du trenger for å lage det selv Oppskriften er for 4 porsjoner.
(Det er mest miljøvennlig å kjøpe New Zealandsk kjøtt, så bruk det om du vil være klima og miljøvennlig)
Ingredienser:
- 1,6 kg fårikålkjøtt
- 1,6 kg hodekål
- 1,6 ts salt
- 1,6 ss hel pepper
- 3,2 dl vann
Slik gjør du:
Del hodekålen i «båter.»
Legg kjøtt og kål lagvis i en gryte. Strø salt og hel pepper mellom lagene. Pepperkornene kan også legges i en spesiell pepperholder hvis du er litt pinglete, men da blir det ikke ekte fårikål vil mange si.
Hell på kokende vann. Kok opp og la fårikålen trekke over svak varme til kjøttet er mørt (når kjøttet er mørt løsner det fra benet), ca. 1-2 timer. Vel bekomme!
More Innlegg for Show: