Ny single fra Madrugada, men verden faller definitivt ikke ned for bandet.

(Artikkelen er sist oppdatert: lørdag, 23 ,okt, 2021 14:59)

Denne artikkelen er over to måneder gammel, og kan derfor inneholde utdatert informasjon.


Singelen “The World Could Be Falling Down” er sluppet, og et nytt og av mange etterlengtet album er på vei. Man kan jo spørre seg om dette bandet som har vært med oss en god stund, fremdeles har noe å komme med. Det har de definitivt.

Etter en lang pause kunngjorde bandet i juni 2018 at de ville komme sammen igjen og spille to konserter på Spektrum i februar 2019. Senere, i  september samme år annonserte bandet at de ville dra på en Europaturné. Noe de gjennomførte med stor suksess.

Vokalist Sivert Høyem beskrev turnéen som befriende og forløsende. «Jeg har aldri noensinne følt meg så komfortabel på scenen. Jeg har heller aldri fått så stort kick av det å stå foran et publikum». Ordene får bifall fra hans musikalske medsammensvorne, bassist Frode Jacobsen og trommeslager Jon Lauvland Pettersen.

Fra Madrugada s webside

Så kom pandemien, og nå kommer altså et helt nytt album.

Vel, jeg hadde nesten glemt hvor velklingende dette bandet høres ut, og ble gledelig påminnet dette. Allerede få takter ut i låta var smilet tilbake på ansiktet mitt, og kanskje i enda større grad enn på tidligere album. Ikke det at de tidligere låtene var dårlige, absolutt ikke, men at denne singelen føles så mye mer moden på ett vis.

Det er trygt å si at Madrugada her nokk en gang leverer et stykke godt musikk-håndverk. Den til dels myke, noen ganger sarte, men samtidig kraftfulle stemmen til vokalist Sivert Høyem kan sammenlignes med en god vin. Den har modnet, og blitt om mulig enda bedre. Gutta, ja det må være lov å kalle de det, leverer varene så til de grader.

Tidligere har jeg hørt på “Dreams_at_midnight”, men ikke rukket å skrive anmeldelse av den, men kan kort fortelle at det jeg skriver om denne, også er representativt for “Dreams_at_midnight”

Før jeg deler ut terningkast  til singelen “The World Could Be Falling Down”, må sette den på en gang til, hente meg en øl, og la låta få smøre trommehinnene mine en gang til, før jeg setter meg tilbake i godstolen og venter i spenning på albumet. Dette var jæ*lig bra!

Terningkast (for begge to):

Madrugada – The World Could Be Falling Down (Official Music Video)

Likte du artikkelen? Støtt oss gjerne på Patreon!
About Marc Steinman 2 Articles
Musicproducer

Be the first to comment

Leave a Reply

Epostadressen din vil ikke vises.
Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.