Nrk fjerner Michael Jackson fra spillelistene sine.

(Sist oppdatert: torsdag, 9 ,apr, 2020 23:36)

Denne artikkelen er over to måneder gammel, og kan derfor inneholde utdatert informasjon.


Statskanalen NRK fjerner Michael Jackson fra spillelistene i to uker på grunn av overgrepsanklagene mot ham.

Knut Henrik Ytre-Arne,som er  musikksjef i NRK, begrunner i følge NRK spillestoppen slik:

Michael Jackson har hatt en enorm populærkulturell betydning, og er en viktig artist for et stort publikum. Det er vanskelig å si nå om NRK kommer til å slutte å spille musikken hans helt, men vi må se på hvordan publikum fremover reagerer på innholdet i dokumentaren. Om påstandene som kommer frem gjør at publikum vender artisten Michael Jackson ryggen.

For programlederne våre er det viktig at musikken må kunne stå for seg selv. Vi kan ikke kreve av programlederne at vi formaterer musikk som de er nødt til å forklare og kontekstualisere hver gang. I første omgang har NRK valgt å ta ut Michael Jacksons musikk fra spillelistene i P1, P13 og P1+ i to uker fra og med 8. mars. Så vil vi diskutere dette internt om det kommer til å gjelde for flere kanaler eller flater. Når det gjelder TV har vi for tiden ingen umiddelbare planer om å vise Michael Jackson-stoff utover denne dokumentaren.

Det vil uansett alltid være en journalistisk og redaksjonell vurdering hvorvidt det er kontroverser knyttet til en artist eller kunstner som gjør det upassende å formidle verket hos oss.

.

Vi fjerner ikke musikk fra en artist som ikke kan forsvare seg.

Radio 3FM Norge har ingen planer om å sensurere vekk musikk fra en artist som ikke lenger kan forsvare seg. Selv om det kunne være noe i påstandene som blir fremsatt i den omstridte dokumentaren, er det helt uaktuelt å fjerne Jackson fra våre programmer, siden han ikke er i stand til å bestride påstandene lenger.

Likte du artikkelen? Støtt oss gjerne på Patreon!