NRK angrer seg: Fjerner ikke Jackson fra spillelistene likevel

(Artikkelen er sist oppdatert: torsdag, 9 ,apr, 2020 23:36)

Denne artikkelen er over to måneder gammel, og kan derfor inneholde utdatert informasjon.


NRK snur etter at de mandag fortalte at de hadde bestemt seg for å fjerne Michael Jacksons musikk fra spillelistene på sine radiokanaler.

«Det ble tatt en beslutning i går om å tone ned bruken av Michael Jacksons musikk når NRK neste søndag sender den kontroversielle dokumentaren «Leaving Neverland». Beslutningen er basert på gode intensjoner, men i ettertid ser vi at den blir feil, jeg har derfor gjort om på den«, sier kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen i en pressemelding.

«Her i huset tas det hundrevis, hvis ikke tusenvis av løpende beslutninger hver dag. Det er en organisasjon på 3400 ansatte, og det er bra at det tas beslutninger. Av og til tar vi noen gale beslutninger. Og jeg hadde ikke vært inne i denne diskusjonen. Når jeg har sett på saken på nytt i dag, så mener vi at det blir en beslutning som blir vanskelig å forsvare prinsipielt», sier Eriksen, og fortsetter: «Beslutningen skaper et inntrykk av at vi tar stilling til Michael Jacksons skyld, noe vi ikke gjør. Dessuten gir det et inntrykk av at vi boikotter Jacksons musikk. Det gjør vi ikke», sier kringkastingssjefen

Likte du artikkelen? Støtt oss gjerne på Patreon!