Kraftwerk musiker Florian Schneider er død

(Artikkelen er sist oppdatert: torsdag, 3 ,sep, 2020 01:00)

Denne artikkelen er over to måneder gammel, og kan derfor inneholde utdatert informasjon.


Florian Schneider-Esleben ble født 7. april 1947 i Düsseldorf, Tyskland,  Han var ett av de to grunnleggende medlemmene av elektronikagruppen Kraftwerk. Schneider startet Kraftwerk med Ralf Hütter i 1970, etter å ha møttes for første gang i 1968 da de begge var kunststudenter ved Remscheid.

Spirene til Kraftwerk startet allerede i 1969 da de startet avant-gardebandet «Organisation» mens de gikk på Robert Schumann-akademiet i Düsseldorf.

Hütter og Schneider startet  Kraftwerk etter oppløsningen av “Organisation”, sammen med Klaus Dinger og Thomas Homann.

Med de tre første albumene – Kraftwerk 1 (1970), Kraftwerk 2 (1971) og Ralf und Florian (1973) – var Kraftwerk med på å definere krautrock sammen band som Can, Tangerine Dream, Neu! og Amon Düül.

Albumene var eksperimentelle og i stor grad elektroniske, og har vært viktige for utviklingen av sjangere som ambient (som Brian Eno er den mest kjente eksponenten av). Kommersiell suksess uteble, og albumene er derfor i dag vanskelige å finne.

David Bowie navnga ett instrumentalspor på albumet “Heroes”,  “V-2 Schneider” etter Schneider, og ble sterkt påvirket av Kraftwerk’s lydbilde og uttrukssform  under det som er kjent som Bowies “Berlin periode”på slutten av 70 tallet.

De ga i 1974 ut albumet Autobahn som nok ble bandets største suksess.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2020 Jarle F Reiss

Likte du artikkelen? Støtt oss gjerne på Patreon!