50 år siden The Beatles offisielt ble oppløst

FOTO: United Press International (UPI Telephoto) Public domain
(Artikkelen er sist oppdatert: fredag, 10 ,apr, 2020 14:54)

Denne artikkelen er over to måneder gammel, og kan derfor inneholde utdatert informasjon.


Paul McCartney offentliggjorde for 50 år siden i dag, at han ville forlate The Beatles. Dermed var oppløsningen av gruppen et faktum.
På denne dagen i 1970 skjedde det mange vil kalle den mest berømte bandoppløsningen. Paul McCartney offentliggjorde at hans tid i The Beatles var over.

En av tidenes største popgruppe gikk i oppløsning.

I realiteten hadde de vært oppløst en tid, men det var ingen som hadde uttalt det offentlig tidligere, før altså Paul McCartney sa det i 1970.

Bandet hadde ikke vært samlet i studio siden august 1969, i forbindelse med arbeidet med «Abbey Road»-albumet, og på ett bandmøte 20. september 1969, hvor John Lennon, Paul McCartney og Ringo Starr var til stede, skal John Lennon ha sagt: «I want a divorce».

Managementet til Beatles var i denne perioden i ferd med å reforhandle en kontrakt i USA og lot derfor være å si det av forretningsmessige årsaker.
Selv om Paul McCartney hadde et sterkt ønske om å holde The Beatles sammen, endret dette ønsket seg i det Paul McCartney startet arbeidet med sitt soloalbum, McCartney. Først da turte han å tenke tanken på et liv utenfor The Beatles.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2020 Jarle F Reiss

Likte du artikkelen? Støtt oss gjerne på Patreon!

More Innlegg for Show: Partysendingen