I dag er det 20 år siden Joachim “Jokke” Nielsen døde

(Artikkelen er sist oppdatert: lørdag, 17 ,okt, 2020 19:39)

Denne artikkelen er over to måneder gammel, og kan derfor inneholde utdatert informasjon.


Joachim “Jokke” Nielsen var en norsk musiker som var mest kjent som komponist, pianist, vokalist, gitarist og frontfigur i de norske rockebandene Jokke & Valentinerne og Jokke med Tourettes.

Nielsen dannet Jokke & Valentinerne i 1982, og bandet ble raskt et av de mest populære bandene i Oslos rockemiljø. I 1985 ble låtene “Spenn” og “Alt kan repareres” gitt ut på en samlekassett med nye norske band, og året etter gav Jokke & Valentinerne ut sitt første album, Alt kan repareres.

Tekstene til Nielsen handler ofte om mennesker på livets skyggeside, enten det gjelder sosiale forhold, økonomi eller rusproblematikk.

Nielsen fikk Spellemannprisen i 1991 for albumet Frelst!.

Joachim Nielsens tekster er blitt betegnet som personlige uten å bli private, og fulle av ironi både over seg selv, musikkbransjen og det “vellykkede samfunnet”, og da de “hippe” og “kule” især.

I løpet av 1990-årene økte bruken av rusmidler. Han var flere ganger innlagt på avrusingsklinikker for sin heroinavhengighet.

Mot slutten var det trist. Joachim “Jokke” Nielsens rusproblemer hadde fått overtaket.– Han endte med å sitte i hjørnet på barer og synge for 1500 kroner for å få råd til ‘medisinen’ sin

sier vennen Petter Baarli

Det beskrives i “Bestevenner” fra 1997 at han hadde sluttet med heroin – han «vendte hjem til Kong Alkohol». På permisjon fra Tyrilikollektivet for å lage et nytt album døde han av en overdose heroin hjemme hos en venn den 17. oktober 2000, 36 år gammel.

Likte du artikkelen? Støtt oss gjerne på Patreon!