Meat Loaf er død

(Artikkelen er sist oppdatert: fredag, 21 ,jan, 2022 15:51)

Denne artikkelen er over to måneder gammel, og kan derfor inneholde utdatert informasjon.


Meat Loaf`s familie bekrefter dødsfallet på artistens offisielle Facebook-side.

Han døde med kona Deborah ved sin side natt til torsdag. Døtrene Pearl og Amanda og nære venner fikk også muligheten til å si farvel til ham det siste døgnet han levde, står det i uttalelsen fra familien.

Han ble født Marvin Lee Aday, men tok senere navnet Michael Lee Aday, og var en amerikansk sanger og skuespiller, kjent for sin teatralske stil på musikkscenen.
Han fikk sitt gjennombrudd i 1977 med albumet Bat Out of Hell. Det har solgt over 43 millioner eksemplarer på verdensbasis og er ett av de mestselgende album i musikkhistorien.
I 1993 kom oppfølgeren Bat Out of Hell II: Back into Hell og i 2006 kom det tredje, Bat Out of Hell III: The Monster Is Loose.

På 1990-tallet hadde han en stor hit med powerballaden «I’d Do Anything for Love (But I Won’t Do That)» fra albumet Bat Out of Hell II: Back into Hell. Sangen havnet på førsteplass i 28 land, deriblant i Norge.

På albumet «Bat Out of Hell III: The Monster is Loose» fra 2006 samarbeidet Aday med Marion Ravn på låten «It’s all coming back to me now».

“Det var en utrolig trist beskjed å våkne til at Meat Loaf har gått bort så alt for tidlig. Jeg er veldig stolt over at han valgte meg som duettpartner til den fantastiske «It’s All Coming Back To Me Now», og takknemlig for å bli kjent med en så fin fyr, som tok godt vare på meg når jeg i en ung alder reiste rundt med ham på turné. Jeg har mange gode minner og morsomme historier fra vår tid sammen. Vi har mistet en stor artist. Tankene mine går til familien”

Marion Ravn på Instagram

Meat Loaf spilte også i flere filmer, blant annet The Rocky Horror Picture Show (1975) og Fight Club (1999).

Likte du artikkelen? Støtt oss gjerne på Patreon!