Vi anmelder “Vegg vegg vegg”.

Foto: Oslo Pictures / OnzOnz / Euforia
(Artikkelen er sist oppdatert: torsdag, 23 ,jun, 2022 02:04)

Denne artikkelen er over to måneder gammel, og kan derfor inneholde utdatert informasjon.


“Vegg vegg vegg” er ingen vanlig bio-doku om det som er ett av Norges største band gjennom tidene, Karpe, bestående av Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid og Chirag Rashmikant Patel.

I februar 2018, kjøpte de et stort og ærverdig teater-lokale i Skien sentrum for en enorm sum.  Karpe for lengst blitt superstjerner, og genierklært.  Ikke bare som popstjerner, men “viktige stemmer” i kunstens verden, og interessante og kreative kunstnere i tillegg.

De to, som er vidt forskjellige personligheter noe filmen klarer å vise på en fin måte.

Plutselig hadde altså duoen kjøpt et stort hus med mange rom og veldig god plass, men ingen konkret ide om hva de skulle bruke huset til. De to hadde reist mye, og oppdaget såkalt “immersive theater”, der poenget er at publikum selv blir en del av forestillingen.

For en glitrende idè!. Men det kan være lang vei fra idé til virkelighet, spesielt når Magdi er involvert, noe denne filmen viser oss på en ypperlig måte. Dokumentaren viser oss hvordan de to “kranglet” seg frem til de eksklusive “SAS Skien” eventene.

«Jeg liker å bli forstått», sier Chirag på et tidspunkt i filmen.

Det kan nok ikke Magdi si, i så fall gjør han mye feil. Like fullt klarer også han å bli forstått, gjennom kaoset og alle ideene.

Han er nok en personlighet som har for vane å sette seg et mål, og i ettertid kobles tankene inn, tankene på  hvorfor og ikke minst hvordan han skal nå målet han har satt seg.

Foto: Oslo Pictures / OnzOnz / Euforia

Chirag er jordnær, og nærmere på kjernevirksomheten: Produksjon av musikk. Kanskje er det disse to personlighetene som har vært grunnlaget for suksessen?

“Vegg vegg vegg” er en film som nok mange, spesielt fans, vil se, til tross for at filmen byr på lite musikk og mye hektisk, nesten stressende klipping. Blir man sliten av det? På ingen måte Regien fremstår som sterk og ærlig.

Filmen er hovedsakelig basert på 500 timer med rå-teip av varierende kvalitet. Regissørene Tommy Gulliksen og Erik Treimann har sydd det hele sammen til det ferdige resultatet på en god måte.

Filmen lærer oss for eksempel at Magdi alltid har vært stormannsgal, og at Chirag ofte mistenker ham for å være bare gal.

“Vegg vegg vegg” er god den. Faktisk veldig god, og lar oss komme tett inn på hovedpersonene. Man kan fort glemme at man ser en film. Jeg følte ved flere anledninger at jeg var til stede, og at det som skjedde, skjedde nå. med meg tilstede.

Verre var det at lyd-mixen i filmen satt såpass dårlig. Hvis man skal gi terningkast for lyd-mixen, kan ikke det bli mer enn terningkast 3. Det er lett å høre hva de ønsket med lyd-mixen, men de fikk det rett og slett ikke til.

Synd, for en film som denne kunne fort fått en sekser på terningen, men på grunn av lyden er det nesten umulig å gi den mer enn terningkast 4, Selv om jeg skulle ønsket å gi denne en sekser. FILMEN BØR SES!

Likte du artikkelen? Støtt oss gjerne på Patreon!