Den svenske rapperen Einár er skutt og drept i Stockholm

(Artikkelen er sist oppdatert: fredag, 22 ,okt, 2021 12:55)

Denne artikkelen er over to måneder gammel, og kan derfor inneholde utdatert informasjon.


Politiet fikk melding om skyting i Hammarby sør i Stockholm klokken 22.50 torsdag. En mann ble funnet skutt og såret. Han skal ha blitt skutt i hodet og brystet. Det ble forsøkt hjerte – og lungeredning, men offeret døde senere av skadene.

Ifølge flere svenske medier er det den 19 år gamle svenske rapartisten Einár som er drept. Skyteepisoden skal ha skjedd i områder han bor i.

Kamelen

Den norske artisten Kamelen sier at han er opprørt over drapet på sin svenske rapkollega Einár.

“Han var 19 år gamal, framleis eit barn nærmast. Det er heilt forferdeleg,” seier Kamelen, og legger til, “Eg har fått med meg via sosiale medium at det har vore ein del kranglar der borte, men det er mykje som kan ha skjedd. Mine tankar går til familien og dei pårørande”, seier han.

 

Eg synest dette er veldig trist, han var eit vanvettig talent, eg har høyrt masse på han. Han var jo kanskje Sveriges største artist.

Kamelen

Personer observert løpende fra åstedet.

Politiets pressetalskvinne Carina Skagerlind sier at de har informasjon om at en eller to personer skal ha løpt fra stedet.
Politiet har nå startet en drapsetterforskning. Ingen er så langt pågrepet i saken, men politiet sier de har gode vitneobservasjoner å gå etter.

“Det er personer som har gjort observasjoner, som enten har observert hele eller deler av hendelsesforløpet”, sier Ole Österling, pressetalsperson for politiet til den svenske avisen Expressen.

Drapet kan ha blitt filmet

Svenske medier skriver at politiet har satt inn hunder som er trent til å lukte seg fram til våpen og blod. Österling sier krimteknikere har gjort flere funn på stedet som kan vise seg å bli verdifulle for den videre etterforskningen.

Flere medier skriver også at drapet kan ha blitt fanget opp av overvåkningskameraer i området. Politiet har hentet inn filmer fra området som nå skal analyseres

Var utsatt for alvorlige trusler

Ifølge Expressen har Einár, over lengre tid vært utsatt for trusler. I følge Aftonbladet skal dette trusselbildet ha forverret seg den siste tiden. En av Expressens kilder har fortalt til avisen at det var en skuddpremie på artisten.

Avisen viser også til kilder som sier at det bare for noen dager siden ble rettet en dødstrussel mot Einàr.

“Det var en skuddpremie på Einár”

Expressen-kilde.

Artisten var også en av tre som ble ble pågrepet etter en knivstikking 9. oktober i år, mistenkt for mordforsøk. De tre ble løslatt, men mistanken ble opprettholdt. Einár ble i fjor kidnappet av en annen svensk artist, som har tilknytning til det såkalte Vårbynettverket.

Ifølge Expressen skulle Einár ha vitnet i en rettssak mot nettverket neste uke.

Einár slo gjennom i 2019 med sangen «Katten i trakten». Han var da 16 år gammel. Einár har flere millioner avspillinger på Spotify og flere sanger som har toppet svenske lister. Han har også vunnet priser på Grammisgalan.

Likte du artikkelen? Støtt oss gjerne på Patreon!