Enda en person er funnet omkommet i brannruinene på Moelv

Foto: Dina Ragnarsen
(Artikkelen er sist oppdatert: lørdag, 10 ,okt, 2020 17:35)

Denne artikkelen er over to måneder gammel, og kan derfor inneholde utdatert informasjon.


Politiet etterforsker om brannen på Moelv kan være påsatt. En person som skulle jobbe på taket ble funnet omkommet inne i bygget. Torsdag ettermiddag er ytterligere én person funnet omkommet i brannruinene.Politiet forteller i en pressemelding at de har funnet enda en død person etter brannen på Moelv onsdag.

“Personen ble funnet i brannruinene nå i kveld. Personen er sendt til obduksjon for å avklare dødsårsak og identitet, da dette på nåværende tidspunkt er ukjent”, står det i pressemeldingen fra politiet.

Onsdag ble en annen person bekreftet død i forbindelse med brannen.

Kripos har torsdag bistått politiet med etterforskning på brannstedet, og vil sammen med politiet fortsette arbeidet på stedet fredag. Det skal gjenstå endel, både taktisk og teknisk etterforskning.

En av hypotesene politiet skal jobber ut fra er at brannen kan være påsatt.

Etterforsker bredt

Foreløpig etterforsker vi bredt og holder alle muligheter åpne. Det er for tidlig nå å si noe om brannårsaken, sier politiet.

Kripos bistår fordi det er et stort åsted som det tar tid å gjennomsøke. Kripos er også de eneste som kan bistå med en brannhund. Politiet ber nå om tips for å kunne belyse årsaken til brannen.

To savnede personer i området

Det er to savnede personer i området. En på Gjøvik og en i Ringsaker. Politiet er ikke kjent med at de har tilknytning til brannåstedet eller til Moelv.

Personen som ble funnet omkommet først er ikke identifiserbar. Men politiet sier de har noenlunde mening om hvem den omkomne er. Den siste personen, som politiet fant torsdag, vet politiet ikke engang om er  mann eller kvinne. Foreløpig obduksjonsrapport foreligger tidligst fredag for den personen som først ble funnet.

Likte du artikkelen? Støtt oss gjerne på Patreon!