Kvinne mistenkt for å ha holdt sønn innesperret i 28 år

Illustrasjonsfoto
(Artikkelen er sist oppdatert: tirsdag, 1 ,des, 2020 11:56)

Denne artikkelen er over to måneder gammel, og kan derfor inneholde utdatert informasjon.


Moren, som nå er i 70-årene, er pågrepet. Hun er mistenkt for å ha holdt sin sønn innesperret i en leilighet i Stockholm.Mannen, som nå er 41 år, skal ha blitt holdt holdt innesperret siden han var tolv år. Da en kvinnelig slektning kom inn i hjemmet på søndag, møtte hun den livredde mannen. Mannen ble funnet alvorlig underernært med store sår, liggende på et teppe på gulvet. I hallen hang to almanakker, en fra 1995 og en fra 1996. Han var tannløs, beina med store sårskader og han klarte knapt å gå.

Karolinska Sjukhuset

Det var som å gå rett inn i en skrekkfilm“, forteller pårørende til den svenske avisen Expressen.
Mannen kom til Karolinska sjukhuset med ambulanse etter at en kvinnelig slektning av ham kom inn i leiligheten og fant mannen som var knapt snakkbar.

Pårørende har fortalt politiet at hun etter år med mistanke har fått sin verste frykt bekreftet. Sent søndag kveld gikk hun inn i den nedslitte leiligheten som hadde vært den mistenkte kvinnen og sønnens lukkede hjem i flere tiår.

Moren var på sykehus

Da slektningen i helgen fikk vite at moren, den 70 år gamle kvinnen, var på sykehus, dro hun til leiligheten søndag kveld. Hun beskriver det som da skjedde som et traume.

– Jeg kan knapt beskrive hvordan det var, jeg er i sjokk. Hele leiligheten var som en søppelplass, sier hun.

“Det kan ikke ha blitt rengjort på flere tiår, det var som å gå rett inn i en skrekkfilm.”

Pårørende

Ifølge pårørende satt den ensomme 41-åringen i et hjørne. Han må ha vært vanskelig å ta med seg og var nesten livredd da lyset ble tent. Han kunne knapt svare på beskyldningen.

Mannen var tannløs, bena var dekket av store varige sår og han kunne bare stå på beina med stor innsats. Den pårørende varslet medisinsk informasjon og ringte deretter ambulanse. Mannen ble kjørt direkte til sykehus. Tilstanden hans sies å være alvorlig.

Bortsett fra moren sin, har mannen ifølge pårørende ikke hatt noen kontakt med andre mennesker siden han var barn.

Moren er skyldig i dette, men han er blitt sviktet av hele samfunnet” sier den pårørende som fant den nå 41 år gamle sønnen.

Mistenkte at gutten var innesperret

Familiemedlemmer forteller til Expressen at den da 12 år gamle gutten gikk på skolen fram til sjuende klasse. Deretter forsvant han fra samfunnet.

Slektningen som fant mannen, sier hun i flere år har mistenkt at han ble holdt innesperret av sin egen mor.

Moren skal ha fortalt sønnen helt fra barndommen av at samfunnet og alle mennesker i nærheten av dem var ute etter dem. Moren sa at det bare var hun som kunne beskytte dem, skriver Expressen. I følge Aftonbladet skal moren ha tatt sønnen ut av skolen når han var i begynnelsen av tenårene og deretter holdt ham hjemme. Mannen skal ha blitt operert akutt for skadene sine mandag.

Likte du artikkelen? Støtt oss gjerne på Patreon!