To personer er døde og minst 15 er skadd etter at en bil raste gjennom gågate i den tyske byen Trier

(Artikkelen er sist oppdatert: tirsdag, 1 ,des, 2020 15:42)

Denne artikkelen er over to måneder gammel, og kan derfor inneholde utdatert informasjon.


En bil har kjørt på flere personer i en gågate i den tyske byen Trier, sørvest i Tyskland.OPPDATERT:  Politiet i Tyskland bekrefter at føreren av bilen, en 51 år gammel tysk mann, er pågrepet.

Kjørte bevisst inn i folkemengden

Øyenvitner sier til avisen SWR at føreren skal ha gjort det med hensikt, kjørt i full fart og siktet på folk.

En video som nå sirkulerer i sosiale medier viser politi som pågriper en mann rett ved en grå stor bil med bulket panser.

“Flere personer er skadd etter å ha blitt truffet av en bil i gågaten i Trier. Vær så snill unngå området, politiet er på stedet sammen med andre nødetater”.

Tysk politi på Twitter

To døde

Ifølge lokale medier bekrefter ordføreren i Trier at to personer er døde. Det bekrefter også tysk politi.

– Vi har to som er bekreftet døde og minst 15 hardt skadde. Vi forsøker å få oversikt. All beredskap i regionene er aktivert og vi prøver i første rekke å redde de skadde menneskene, sier Wolfram Leibe, borgermester i Trier til avisen SWR.

I følge øyenvitner skal bilen, en Range Rover, nærmest ha fløyet inn i gågaten.

Bilføreren er i følge tyske medier pågrepet.

Sentrum i byen er sperret, og ingen slipper gjennom politisperringene. Politiet lover å komme tilbake med mer informasjon, men understreker at behandlingen av de skadde har første prioritet.

Byen Trier ligger rundt 200 kilometer vest for Frankfurt, ved grensen til Luxembourg. Byen med rundt 110.000 innbyggere er kjent for sin store romerske byport, Porta Nigra, som ligger i nærheten av gågaten.

Likte du artikkelen? Støtt oss gjerne på Patreon!