8 mennesker fortsatt savnet etter raset på Ask i Gjerdrum

Screendump: NRK TV

Åtte personer er fortsatt savnet etter skredet som gikk onsdag morgen denne uken.

“Søket videre foregår med samme intensitet som tidligere i dag. Vi er fortsatt inne i rasområdet med hundeekvipasjer. Vi har beveget oss cirka 100 meter inn i området, og har søkt så grundig som mulig på cirka 1,2 mål. Vi har gått så langt inn man mener det er forsvarlig”, sa Innsatsleder Roy Alkvist i Øst politidistrikt, på politiets pressebriefing kl. 15.

Ifølge Alkvist vil redningsmannskapene holde på så lenge det er forsvarlig, og gjøre analyser for å være klare til nye søk i morgen tidlig.

“Det jobbes nå videre med å analysere og vurdere grunnen for å se hvor vi kan sette inn søk. Vi leter fortsatt etter overlevende. Den beslutningen blir ikke endret i dag”, sa han.

Medisinsk leder Arne Skulberg fortalte at det fortsatt er snakk om en redningsaksjon med håp om å finne overlevende.

“Det er flere ting som må på plass. Det må være en isolert luftlomme, isolert for temperatur og etter hvert må man ha tilgang til vann. Det er fortsatt strukturer der vi ikke kan utelukke at de faktorene er til stede. Så lenge vi ikke kan det, fortsetter dette som en redningsaksjon”, sa Skulberg.

Lørdag ble søkeområdet noe utvidet. Forsvarets ingeniørbataljon er på plass med en brolegger. Den er foreløpig ikke tatt i bruk.

Likte du artikkelen? Støtt oss gjerne på Patreon!