Discovery saksøker staten

(Artikkelen er sist oppdatert: lørdag, 2 ,jan, 2021 15:30)

Denne artikkelen er over to måneder gammel, og kan derfor inneholde utdatert informasjon.


Discovery går til sak mot staten for å få stanset det nye norske forbudet mot pengespillreklame som trådte i kraft ved årsskiftet. Discovery omfatter Tv-kanalene TV Norge, Fem, Vox, Max.

Disse, og flere andre kanaler mener reklameforbudet er i strid med EØS-reglene. Det fremstår for mange svært underlig at reklame for utenlandske spillselskap skal være ulovlig, samtidig som reklame for Norsk Tipping fremdeles vil være lov. Spillbransjen selv har lenge ønsket en lisensordning i Norge. De hevder at slik kan seriøsiteten ivaretas på en god måte. 1.januar kom det kraftige innstramminger for de utenlandske spillselskapene.
Det argumentet som går igjen blant de som vil ha forbud mot utenlandske selskaper er hensynet til spillavhengige, samtidig som de ønsker å tillate veddemål og gambling gjennom statens eget selskap Norsk Tipping, da de mener dette selskapet er bedre egnet til å ivareta spillavhengighet.

Forskjellsbehandling

Utenlandske spillselskap mener at denne forskjellsbehandlingen av Norsk Tipping kontra andre spillselskaper er i strid med EØS regelverket, og at ett forbud mot utenlandske aktører ikke har noen reell betydning i kampen mot spillavhengighet så lenge staten selv tilbyr gambling gjennom Norsk Tipping.

Likte du artikkelen? Støtt oss gjerne på Patreon!