«Captain» Tom Moore er død.

(Sist oppdatert: tirsdag, 2 ,feb, 2021 23:27)

Denne artikkelen er over to måneder gammel, og kan derfor inneholde utdatert informasjon.


Kaptein Tom Moore er død. Den 100 år gamle britiske veteranen ble kjent da han samlet inn over 160 millioner kroner til helsevesenet i forbindelse med coronapandemien ved å gå frem og tilbake i hagen sin med rullator. Han ble senere adlet av Dronningen.

Kaptein Sir Thomas Moore (30. april 1920 – 2. februar 2021), populært kjent som «kaptein Tom», var en britisk hæroffiser og hundreåring , kjent for sine prestasjoner for å skaffe penger til veldedighet i forkant av 100-årsdagen under COVID. -19 pandemi .

Moore avtjente militærtjenesten i India , Burma-kampanjen under andre verdenskrig , og ble senere instruktør i pansret krigføring . Etter krigen jobbet han som administrerende direktør i et betongfirma og skal også ha vært en ivrig motorsykkelfører.

Han gikk og gikk…. For en god sak

6. april 2020, i en alder av 99 år, begynte han å gå rundt hagen sin til fordel for NHS Charities Together , med ett mål om å skaffe 1000 kroner til hundreårsdagen. I løpet av den 24-dagers løpet av sin innsamling gjorde han mange medieopptredener og ble et populært kjent navn i Storbritannia, tjente en rekke utmerkelser og tiltrukket over 1,5 millioner individuelle donasjoner.

Som anerkjennelse for sin innsats mottok han BBC Sports Personality of the Year Helen Rollason Award ved seremonien i 2020 .

Han opptrådte i en coverversjon av sangen » You’re Never Walk Alone » sunget av Michael Ball , med inntektene til samme veldedighet. den enestetoppet de britiske musikklistene, noe som gjorde ham til den eldste personen som oppnådde UK nummer 1.

Om morgenen på hans hundreårsdag passerte beløpet som var samlet inn på grunn av hans «vandring i hagen» 30 millioner pund, og da kampanjen ble avsluttet på slutten av dagen hadde summen økt til over 32,79 millioner pund (verdt nesten 39 millioner pund med forventede skatterabatter).

Bursdagen hans ble markert på en rekke måter, inkludert flystarter av Royal Air Force og den britiske hæren . Han mottok over 150 000 kort, og ble utnevnt til æres oberst ved Army Foundation College . 17. juli 2020 ble han personlig investert som ridderbachelor av dronningen på Windsor Castle . Moore døde med COVID-19 komplisert av lungebetennelse 2. februar 2021 på Bedford Hospital .

Slik ble nyheten om hans bortgang presentert på SKY News:

Likte du artikkelen? Støtt oss gjerne på Patreon!