Erik Tandberg er død

(Artikkelen er sist oppdatert: torsdag, 3 ,sep, 2020 01:00)

Denne artikkelen er over to måneder gammel, og kan derfor inneholde utdatert informasjon.


Erik Tandberg ble født 19. oktober 1932 i Oslo.

ble landskjent da han sammen med NRK-journalisten Jan P. Jansen kommenterte månelandingen til Apollo 11 på NRK i 1969. Han bidro i mange andre romfartsrelaterte programmer på NRK opp igjennom årene og ble mye brukt som rådgiver og kommentator når romfart var et tema. Tandberg jobbet mellom 1980 og 1987 som informasjonsdirektør i Esso Norge. Han var senere knyttet til Norsk romsenter.

Han engasjerte seg også lokalpolitisk i Oslo, og representerte Høyre i Oslo bystyre mellom 1969 og 1987.

Den 19. september 2007 ble Tandberg utnevnt til ridder av 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden

Thomas Skauen og Erik Tandberg sammen i forbindelse med visning av filmen «First man», om Neil Armstrong.

Til NRK sier Thomas Skauen: “Han hadde et stort hjerte, og jeg er evig takknemlig for å ha fått kjenne mennesket Erik og ikke bare romfartseksperten

Han delte i følge NRK romfartsinteressen med Tandberg – i tillegg til en forkjærlighet for kaker og søtsaker – og de utviklet et nært vennskap gjennom mange år.

“Erik åndet og levde veldig for romfarten, og for at menneskene må utforske nye ting. At mennesket landet på månen, var det største menneskeheten har gjort, og det var han redd for at skulle bli glemt, sier Skauen.

– Som menneske var Erik også veldig opptatt av menneskene rundt seg, og av at de skulle ha det bra. Jeg er veldig takknemlig for de årene med vennskap jeg fikk med ham.

Erik Tandberg har også betydd mye for vår redaksjon

3FM`s astronomi og romfartsinteresserte Dj Falk, sier at : “Minst to generasjoner er nå i sorg over tapet av en av de mest betydningsfulle personene inne romfart og romfartsteknologi i Norge”. For ham var Erik Tandberg den som virkelig fikk farten på astronomi og romfartsinteressen. En interesse som fortsatt er levende nesten 40 år senere.

Erik Tandberg ble 87 år gammel.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2020 Jarle F Reiss

Likte du artikkelen? Støtt oss gjerne på Patreon!