Stig Millehaugen bestilte flybillettene før permisjonen

Etterlysningsfotoet fra Interpol.
Foto: Politiet
(Artikkelen er sist oppdatert: torsdag, 2 ,jun, 2022 17:16)

Denne artikkelen er over to måneder gammel, og kan derfor inneholde utdatert informasjon.


Politiet mener at flybilletten rømlingen Stig Millehaugen (53) skal ha brukt onsdag, ble kjøpt før permisjonsdagen. Millehaugen, som er dømt for to drap, soner en dom på 21 års forvaring.

Vi tenker at dette var planlagt. Billettene ble kjøpt på et tidligere tidspunkt enn i går, sier politiadvokat Bente Bøklepp til Adresseavisa.

Politiet friga i dag nye overvåkningsbilder av etterlyste Stig Millehaugen.

Bildene viser Millehaugen på vei ut av Trondheim fengsel onsdag morgen, samt det som angivelig skal være Millehaugen på Værnes lufthavn onsdag formiddag.

Samtidig bekrefter politiet at de mener at Millehaugen har flydd til Oslo onsdag, før han skal ha tatt flytoget til Oslo sentralstasjon.

– Det er flere funn som underbygger dette, uten at vi ønsker å gå i detaljer. Det er også viktig å understreke at vi fortsatt jobber ut fra flere hypoteser når det gjelder bevegelsene til den etterlyste, sier politiadvokat Bente Bøklepp i Trøndelag politidistrikt.

Videre bekrefter politiet at de tidligere torsdag har ransaket en bopel i Viken som i følge politiets pressemelding tilhører en bekjent av Millehaugen.

Millehaugen ikke var ilagt restriksjoner som gjorde at han ikke kunne fly. Han skal i følge politiet ha forlatt Trondheim fengsel på permisjon i 9-tiden onsdag morgen, men kom ikke tilbake som avtalt klokka 15 samme dag.

Politiadvokat Bente Bøklepp sier at “Når han har permisjon uten andre restriksjoner, så er det helt greit å ta seg til Værnes og ta flyet til Oslo” og at det er Kriminalomsorgen som avgjør hvilke restriksjoner domfelte som skal ut på permisjon, vil pålegges.

Likte du artikkelen? Støtt oss gjerne på Patreon!