Northug var ikke ruset under kjøringen.

(Artikkelen er sist oppdatert: lørdag, 10 ,okt, 2020 18:15)

Denne artikkelen er over to måneder gammel, og kan derfor inneholde utdatert informasjon.


Det ble ikke påvist hverken alkohol eller andre rusmidler i den utvidede blodprøven som ble tatt etter at Northug ble stoppet i forbindelse med råkjøring torsdag 13 August. Politiet påviste spor av narkotika i en spyttprøve som ble tatt etter at han ble stoppet av Politiet.

En spyttprøve er et av flere tiltak politiet kan bruke for å avklare om det dreier seg om ruspåvirket kjøring. Det gir kun en indikasjon og kan ikke brukes i retten.

Den tidligere langrennsløperen kom med en rekke innrømmelser på en pressekonferanse 21. august. Blant annet sa Northug at han inntok både alkohol og kokain natt til onsdag 12. august, men han nektet for å ha brukt rusmidler etter dette.

Han gjentok flere ganger i løpet av pressekonferansen at han ikke følte seg ruspåvirket da han kjørte hjem fra Trysil 13. august, hvor han hadde vært instruktør på en skiskole for barn og unge.

På pressekonferansen innrømmet også Northug å ha kjørt med en hastighet på over 200 km/t i en 80-sone, samtidig som han filmet det med mobiltelefonen.

Likte du artikkelen? Støtt oss gjerne på Patreon!

More Innlegg for Show: Ekstra Nyhetssending