Corona-pandemien bidro til stort narkobeslag på svenskegrensen

Foto: Tolletaten
(Artikkelen er sist oppdatert: lørdag, 10 ,okt, 2020 17:35)

Denne artikkelen er over to måneder gammel, og kan derfor inneholde utdatert informasjon.


Traileren fra Polen så ut til å ha legalt gods i lasten da tollerne vinket den inn på riksveg 2 på Magnormoen i Eidskog.

Sjåføren er siktet for grov narkotikaovertredelse og grov tollovertredelse, og har sittet i varetekt siden han ble pågrepet.

Det var avisen Glåmdalen som først omtalte saken.

I begynnelsen av Coronapandemien passet politi og Heimevernet på grensen for at ingen skulle reise fra Sverige til Norge uten å gå i karantene.

Fredsmonumentet på Morokulien, ikke langt unna Magnormoen

Under en slik rutinekontroll ble det store beslaget gjort. Grensestasjonen på Magnormoen i Eidskog har vært døgnbemannet siden i midten av mars.

Den polske sjåføren ble altså stoppet i en helt vanlig kontroll 15. april.

Tollbetjenten fikk under kontrollen en følelse av at det kunne være noe mer i vogntoget enn tonnene med stålplater. Tollerne boret derfor et hull i gulvet på tilhengeren, og merket raskt  en eim av marihuana, og det viste seg altså fort at stemte.

Tollerne tok fatt på den store jobben det var å losse flere tonn med stålplater for å komme til det som lå under lasten. Der lå det større mengder marihuana enn det tolletaten har tatt på ett enkeltbeslag de seks siste årene.

Cannabis er rusmidler fremstilt av planten Cannabis sativa hvor marihuana og hasj  er de vanligste.

Likte du artikkelen? Støtt oss gjerne på Patreon!