Storfilmen «Kampen om Narvik utsatt igjen

Foto: Nordisk Film
(Sist oppdatert: torsdag, 3 ,mar, 2022 14:56)

Denne artikkelen er over to måneder gammel, og kan derfor inneholde utdatert informasjon.


«Kampen om Narvik» handler, som tittelen sier, om Narvik-kampene i 1940. Det ble slaget hvor Hitler-Tyskland for første gang gikk på et stort tap under andre verdenskrig. Filmen er nå utsatt igjen, og har hatt enorme problemer, også under produksjonen. Folkene bak storfilmen jobbet i sju år før de kunne gå i gang med produksjonen. Opptakene begynte, men fikk en bråstopp 13. mars 2020 på grunn av corona.

Nå har krigen i Ukraina satt en ny stopper for filmen som skulle hatt premiere 18 mars.

Nordisk Film har tatt opp til vurdering om filmen kunne tjent som et bidrag til folks behov for å forstå hva krig er og konsekvensene av krig, men landet altså på avgjørelsen om å utsette den.

«Vi har tatt innover oss at selv om mange oppsøker avisartikler og nyhetssendinger for å begripe det som nå skjer, går det et tydelig skille mellom å søke kunnskap og det å oppleve et realistisk krigsdrama i en kinosal, med de sterke sanseinntrykkene det gir»

Filmens produsent Aage Aaberge

Det er selvfølgelig tungt å utsette. Under de nåværende omstendighetene har vi likevel kommet frem til at det er det eneste riktige å gjøre, sier produsent Aage Aaberge i en pressemelding.

Likte du artikkelen? Støtt oss gjerne på Patreon!