København-skytingen: Flere omkommet, gjerningsmannen pågrepet.

(Artikkelen er sist oppdatert: søndag, 3 ,jul, 2022 23:32)

Denne artikkelen er over to måneder gammel, og kan derfor inneholde utdatert informasjon.


Flere personer er omkommet etter skytingen ved Field’s kjøpesenter på Amager i København.
Det opplyser politiinspektør Søren Thomassen på en pressekonferanse på Københavns politistasjon. Politiinspektøren kunne ikke opplyse om hvor mange drepte og sårede det er etter skyteepisoden.

Han opplyser at en mistenkt er pågrepet i umiddelbar nærhet av Field’s. Den pågrepne er en 22 år gammel etnisk danske.

Politiinspektøren kan ikke avkrefte at det er terror.

Søren Thomassen meddeler at aksjonen fortsetter, og at politiet er massivt til stede ikke bare i nærheten av Field’s, men på hele Sjælland, og at de er massivt tilstede.
Politiet vet ikke om skytingen ble utført alene eller i samarbeid med andre. Men overpolitiinspektøren sier det ikke er holdepunkter for at dette har skjedd i samarbeid med andre.
Han legger til at all informasjon fortsatt er forbundet med en viss usikkerhet da man er midt i en kaosfase,

Politiet skal ha ransaket flere leiligheter i Københavnsområdet. Det foregår nå en såkalt “Manhunt”, som betyr at politiet nærmest har tilgang til ubegrensede ressurser. Rigshospitalet har kalt inn over 500 ansatte til ekstrajobb, noe som indikerer at det er svært mange skadde og drepte.

Københavns politi har stengt metrolinjene M1 og M2 i København for alle bortsett fra konsertgjestene som kommer hjem fra den avlyste konserten med Harry Styles i Royal Arena.

Det opplyser politiet på Twitter .

Det Danske Kongehuset kommenterte saken

“Vi har her til aften modtaget den chokerende meddelelse om de alvorlige hændelser i København tidligere i dag. Vi kender endnu ikke tragediens fulde omfang, men det ligger allerede fast, at flere mennesker har mistet livet, og at endnu flere er såret. Vores tanker og dybeste medfølelse er hos ofrene, deres pårørende og alle dem, som er berørt af tragedien. Situationen kalder på sammenhold og omsorg, og vi ønsker at rette en stor tak til politiet, beredskabet og sundhedsmyndighederne for deres hurtige og effektive indsats i disse timer.”

Dronningen og Kronprinsparet

Likte du artikkelen? Støtt oss gjerne på Patreon!