Lars Lagerbäck gir seg som landslagssjef, Ståle Solbakken blir erstatteren.

(Artikkelen er sist oppdatert: torsdag, 3 ,des, 2020 12:19)

Denne artikkelen er over to måneder gammel, og kan derfor inneholde utdatert informasjon.


I en pressemelding torsdag melder Norges Fotball Forbund at Ståle Solbakken tar over etter Lars Lagerbäck.

“Jeg er stolt og beæret over å ha blitt tilbudt jobben som ny landslagssjef. For meg er dette et godt tidspunkt å ta over”, sier Ståle Solbakken i pressemeldingen. Han tar over som ny landslagssjef fra 7. desember.

Solbakken var også en kandidat til stillingen når Per-Mathias Høgmo sluttet i 2017. Ståle Solbakken valgte da å si nei, og det ble derfor Lars Lagerbäck mannen som fikk jobben i stedet.

Det ble mye støy etter at Solbakken fikk sparken fra jobben som trener i FC København.

Egil “Drillo” Olsen er svært fornøyd

I en kommentar til VG sier tidligere landslagssjef Egil “Drillo” Olsen at “Det er en gledelig overraskelse. Naturligvis hilser jeg dette velkommen, uten tvil”. Drillo forteller til avisen at nyheten kom som en overraskelse torsdag morgen. Han tror Solbakken er riktig mann for Norge og mener timingen er riktig for denne ansettelsen nå.

Han skulle vært landslagstrener for lenge siden

Egil “Drillo” Olsen.

I pressemeldinger skriver NFF at siden Ståle Solbakken er ledig på trenermarkedet, er dette riktig avgjørelse å komme med nå. Forbundet opplyser videre om at samtalene har skjedd i full åpenhet overfor Lars Lagerbäck.

“Lars Lagerbäck og Per Joar Hansen har gjort en solid jobb og utviklet et fundament det blir spennende å jobbe videre med. NFF har over tid bygd opp et godt fundament for landslag, og jeg gleder meg til å ta fatt på oppgaven med å bygge et sterkt team. Vi skal bruke tiden godt, for mars kommer fort”

Ståle Solbakken.

 

Likte du artikkelen? Støtt oss gjerne på Patreon!