Therese Johaug legger opp etter 3mila i Holmenkollen

Foto: Therese Johaug Instagram
(Artikkelen er sist oppdatert: fredag, 4 ,mar, 2022 14:10)

Denne artikkelen er over to måneder gammel, og kan derfor inneholde utdatert informasjon.


Skistjernen melder dette på sin Instagram.

På Instagram skriver hun:

Den 5. mars 2011 vant jeg tremilen i VM på hjemmebane, min første seier som senior, og starten på et eventyr som har tatt meg steder jeg trodde jeg aldri skulle nå✨På mange måter føles det som om ringen sluttes når jeg nå på lørdag, den 5. mars 2022 står på startstreken til nok en 3 mil i Holmenkollen. Egentlig ønsker jeg ikke at reisen skal ta slutt, men det en tid for alt, og jeg tror tiden har kommet for at jeg nå skal gjøre andre ting enn å satse fulltid på langrenn😭❤️.

Krigen i Ukraina gjør at mye kan føles meningsløst, og mitt hjerte ligger også hos det ukrainske folk, som akkurat nå kjemper for sin frihet.

I lys av dette ser jeg ekstra frem til en siste fight på hjemmebane med flagget på brystet og er takknemlig for alt idretten har gitt meg❤️

Therese Johaug fikk sitt gjennombrudd i norgesmesterskapet 2007 i Meråker, der hun tok bronsemedaljen i skiatlon. På grunn av sine gode prestasjoner i NM, ble hun tatt ut til verdenscupløpene i estiske Otepää i slutten av januar samme år. Hun gikk inn til åttendeplass på 10 km klassisk. Av de norske løperne var bare Marit Bjørgen bedre plassert med en 4.-plass.

3. mars 2007 fikk hun sin VM-debut, i VM i Sapporo, med en overraskende bronsemedalje på avslutningsdistansen 30 km fellesstart, klassisk. Det etter to fall i begynnelsen av løpet. 18 år gammel ble hun dermed tidenes yngste medaljevinner i et VM i langrenn.

To uker senere tok hun gull i stafett og bronse på 10 km jaktstart i junior-VM på ski 2007 i Tarvisio. Johaug avsluttet sesongen med å vinne sitt første NM-gull i seniorklassen. Med hele norgeseliten på plass vant hun 30 km fellesstart i ren utklassingsstil.
Therese Johaug tok sitt første individuelle OL-gull i Beijing 2022 på 15 km skiathlon og hun tok ytterligere to individuelle OL-gull i Beijing i 2022.

Hun ble verdensmester i 30 km fri teknikk og 4 × 5 km stafett i Ski-VM 2011 i Oslo, og på 10 km fri teknikk og 4 × 5 km stafett i Ski-VM 2013 i Val di Fiemme.

I VM 2015 i Falun ble hun «VM-dronning» da hun tok gull på 15 km skiatlon, 30 km klassisk og 4 × 5 km stafett. Hun tok tre gull også i VM 2019 i Seefeld og fire gull under VM 2021 i Oberstdorf. Hun ble olympisk mester i 4 × 5 km stafett i OL 2010 i Vancouver. Det hersker liten tvil om at hun vil bli savnet i skisporet fremover.

Likte du artikkelen? Støtt oss gjerne på Patreon!