København: 3 drept, gjerningsmannen handlet mest sannsynlig alene

(Artikkelen er sist oppdatert: mandag, 4 ,jul, 2022 01:43)

Denne artikkelen er over to måneder gammel, og kan derfor inneholde utdatert informasjon.


Tre drept og tre kritisk skadet etter skyteepisoden i Danmark.
I tillegg er det flere sårede, sier sjefpolitiinspektør Søren Thomassen i København politi.
Den pågrepne hadde en rifle, men han kan også hatt flere våpen under angrepet, sier Thomassen.

Dansk politi er sikre på at de har rett gjerningsmann. Det ser ut som om han har operert alene, og politiet har ikke kunnet påvise at han samarbeidet med andre.

Politiet har fremdeles en massiv aksjon og etterforskning på gang for å sikre seg at det ikke var flere involvert.
Tre personer er drept og tre er i kritisk tilstand etter skytingen i Field’s søndag kveld. Det opplyste politiinspektør Søren Thomassen fra Københavns Politi klokken 0.45 natt til mandag.

– Det er tre drepte, en mann i 40-årene og to ungdommer. Det er flere skadde, men tre av dem er i kritisk tilstand, sa Søren Thomassen.

Han kunne også fortelle at politiet hadde pågrepet den mistenkte 22-åringen klokken 17.48 – altså ganske kort tid etter at de fikk melding om skytingen klokken 17.37.

– Han vil bli fremstilt i grunnlovsforhør i morgen mandag. Vi er overbevist om at dette er vår gjerningsmann. Han var i besittelse av rifle og ammunisjon til rifla, og pågripelsen skjedde udramatisk. Han vil bli siktet og fremstilt for drap, sa sjefpolitiinspektøren til den nattlige pressekonferansen .

Politiet fortsetter arbeidet rundt skytingen hele natten og man er fortsatt interessert i å høre fra innbyggerne som har vært på Field’s og har opplevd noe. Ifølge Søren Thomassen blir det en ny pressekonferanse klokken 8.00 i morgen tidlig.

Likte du artikkelen? Støtt oss gjerne på Patreon!