Trump tilhengere stormer Kongressen

(Artikkelen er sist oppdatert: onsdag, 6 ,jan, 2021 20:48)

Denne artikkelen er over to måneder gammel, og kan derfor inneholde utdatert informasjon.


Politiet i USA har sett seg nødt til å bruke pepperspray mot rasende demonstranter som forsøker å ta seg inn i bygningen hvor valgresultatet behandles.

Visepresident Mike Pence startet kl. 19.00 norsk tid onsdag prosessen med å godkjenne resultatet fra presidentvalget. Etter en drøy time ble prosessen dramatisk avbrutt fordi demonstranter som støtter Trump prøvde å storme kongressbygningen.

Flere pro Trump-demonstranter forsøkte å komme seg opp trappen til bygningen, men ble stoppet av politiet, ifølge Washington Post.

Demonstrantene skal også ha klatret opp på scenen som skal brukes under innsettelsen av Joe Biden. Ifølge Reuters er det nå innført nedstenging av Kongressen.

De som fortsatt er i bygget blir bedt om å søke tilflukt på kontorene sine.

Stormingen skjer kort tid etter at Trump talte til tilhengerne sine utenfor Det hvite hus. Videoer i sosiale medier viser personer som tar seg forbi barrikadene og roper slagord. Den viser også politifolk som forsøker å stanse demonstrantene med pepperspray i det de forsøker å ta seg opp trappene til kongressbygningen.

Ifølge reportere på stedet har visepresident Mike Pence forlatt senatssalen, men det er ikke kjent om dette skjer på grunn av urolighetene utenfor.

 

Likte du artikkelen? Støtt oss gjerne på Patreon!