Kronikk: Donald Trump vil ikke fremstå som syk. Viser seg likevel offentlig.

(Sist oppdatert: tirsdag, 23 ,mar, 2021 13:11)

Denne artikkelen er over to måneder gammel, og kan derfor inneholde utdatert informasjon.


Etter tre netter på militærsykehuset Walter Reed kom Donald Trump hjem til Det hvite hus. Presidenten er som kjent coronasmittet, og folk har lurt på hvorfor han gjør så mye kontroversielt.

«Hun har en veldig fin figur. Jeg har sagt at om ikke Ivanka var min datter, hadde jeg kanskje datet henne»

Vi kunne se i mediene at presidenten forlot sykehuset, med stor risiko for å smitte alle i bilen han satt i, kun for å kjøre rundt og vinke til fremmøtte utenfor sykehuset. Ved hjemkomsten til det hvite hus var Trump rask til å fjerne munnbindet. Hva så med uttalelser til pressen? De står i kø. Den ene idiotiske uttalelsen etter den andre. For enkelthets skyld har jeg valgt å oversette de til norsk.

  • Om Homofilt Ekteskap: «Det er som i golf … Mange mennesker – jeg vil ikke at dette skal høres trivielt ut – men mange bytter til disse veldig lange putterne, veldig lite attraktive … det er rart. Du ser disse flotte spillerne med disse veldig lange putterne, fordi de ikke kan synke tre-fotere lenger. Og jeg hater det. Jeg er tradisjonalist. Jeg har så mange fantastiske venner som tilfeldigvis er homofile, men jeg er tradisjonalist. «
  • Om Våpenkontroll: «Uansett hva du gjør – våpen, ingen våpen – det spiller ingen rolle. Du har mennesker som er psykisk syke. Og de kommer gjennom sprekkene. Og de kommer til å gjøre ting som folk ikke engang vil tro på. er mulig. «
  • Om Hillary Clinton: «Hvis Hillary Clinton ikke kan tilfredsstille mannen sin, hva får henne til å tro at hun kan tilfredsstille Amerika?»
  • Om hans kandidatur: «Jeg er den mest suksessfulle personen som noensinne har stilt for presidentskapet. Ingen har noen gang vært mer vellykket enn meg. Jeg er den mest suksessfulle personen noensinne som har stilt. Ross Perot lykkes ikke som meg. Romney – jeg har en Gucci-butikk som er verdt mer enn Romney. «
  • Om helsevesenet: «Ingen visste at helsevesenet kunne være så komplisert.»
  • Om virkeligheten: «Det du ser og det du leser, er ikke det som skjer.»

Dette er bare noen få av uttalelser Donald Trump har kommet med til diverse medier. For meg fremstår disse uttalelsene som noen med «ett mindre utviklet topplokk» kunne ha sagt. Dette er altså uttalt av mannen som besitter noe som omtales som verdens mektigste embete.

Hva går det av disse amerikanerne som stemmer på ham? De kan da ikke være mulig at friske folk kan ønske seg en slik president? Noen av de kan selvsagt «ha en skrue løs», men det kan da umulig gjelde alle som har stemt på Trump. Eller?

Likte du artikkelen? Støtt oss gjerne på Patreon!