Strengere corona-tiltak varslet i morgen

(Sist oppdatert: tirsdag, 7 ,des, 2021 00:31)

Denne artikkelen er over to måneder gammel, og kan derfor inneholde utdatert informasjon.


Corona variantene Omikron og delta-smitten herjer og spredningen bare stiger. Både kapasiteten i helsetjenesten og testkapasiteten er presset flere steder. Regjeringen varsler derfor strengere nasjonale tiltak i morgen.

«Det blir tiltak vi vil merke i hverdagen vår», sier Helseminister Kjerkol til NRK, som har intervjuet helseministeren.

Virusspredningen gjør nå at det blir nå nødvendig med nye kontaktreduserende tiltak, siden det har oppstått store kapasitetsproblemer i deler av helsevesenet.  I morgen kommer det nye beslutninger om tiltak.

Helseministeren sier at de er nødt til å se på de faglige rådene vi får i løpet av dagen. Situasjonen er begrunnet i høy smitte av deltavarianten som er den dominerende virusvarianten i Norge og vi har fått omikron på toppen av det, sier hun.

Mandag var 295 koronasmittede pasienter innlagt på sykehus i Norge, viser dagens tall fra Helsedirektoratet. Det er 33 flere enn på fredag. På intensivavdelingene er det nå 82 innlagte, en økning på 14, og det er 47 på respirator, en økning på 2. Ved dagens avslutning var det registrert 4117 nye smittede i Norge, mer enn 1200 flere enn samme dag forrige uke.

Likte du artikkelen? Støtt oss gjerne på Patreon!