Ukraina kan ha brutt Genèvekonvensjonen om video er ekte.

(Artikkelen er sist oppdatert: torsdag, 7 ,apr, 2022 20:20)

Denne artikkelen er over to måneder gammel, og kan derfor inneholde utdatert informasjon.


Videoen er verifisert av New York Times. VG har geoverifisert videoen, og avisen har snakket med en tolk som har hørt lydfilene fra videoen. Ifølge tolken snakkes det russisk i videoen, men det skal være ukrainere som snakker, i følge VG.

Skjermdump fra Telegram. (Vi har valgt å ikke publisere videoen på grunn av de sterke scenene)

Videoen skal ha blitt filmet like nord for landsbyen Dmytrivka, som ligger rundt 11 kilometer sørvest for Butsja, hvor det ble funnet flere hundre lik iført sivile klær, og som ga grunnlag for å hevde ar Russland har begått krigsforbrytelser.

Nå ser det ut som om frustrasjon eller hat kan ha trigget Ukrainske soldater til å bryte Genèvekonvensjonen, ved å henrette krigsfanger.

Drapene som er avbildet i videoen fra Dmytrivka ser ut til å være resultatet av et ukrainsk angrep på en russisk militærkolonne i dagene rundt 30. mars, da de russiske styrkene måtte trekke seg tilbake fra en rekke mindre byer vest for Ukrainas hovedstad Kyiv.

De ukrainske soldatene i videoen, er ifølge avisen  The New York Times identifisert av sine blå armbånd og at de gjentatte ganger sier «ære til Ukraina».

 

Likte du artikkelen? Støtt oss gjerne på Patreon!