YOU’RE FIRED! Trump tapte presidentvalget i USA

(Sist oppdatert: lørdag, 7 ,nov, 2020 18:29)

Denne artikkelen er over to måneder gammel, og kan derfor inneholde utdatert informasjon.


Med referanse til realityserien “The Apprentice” er det trygt å si at valget ikke ble som ventet for Donald Trump.Til tross for flere stygge kritiske tweets fulgte amerikanske medier tradisjonen og utropte Joe Biden til “President elect”, som er det man i USA kaller den nyvalgte presidenten frem til innsettelsen i Januar.

Ikke uventet gikk Trumps rådgivere og valgkampstab ut og kalte valget for fikset. Denne tonen har vært toneangivende fra republikanerne siden motgangen begynte å vise seg under opptellingen.

Fryktet innblanding i valget utenfra

Forsøket på å undergrave integriteten til det amerikanske valget med feilinformasjon, kom ikke fra utenlandske kilder, men fra en president stående bak presidentseglet i Det hvite hus som så at nederlaget var en mulighet.

President Donald Trump formidlet falske “skrekkhistorier” med feilaktige stemmer og tellefeil over hele landet, men historiene hans var ikke noe annet enn “Fake news”.  Begrepet ble for alvor kjent med Trump, og etter hvert som man har sett hans bruk av frasen, har nok folk flest innsett at når Donald Trump bruker uttrykket, har det ikke noe med sannheter å gjøre, men heller det faktum at Trump ikke liker det.

Valgtjenestemenn, demokrater og noen republikanere ble nærmest lamslåtte over Trumps grunnløse uttalelser om valgfusk, hans ønske om å stoppe opptellingen, og generelt hans gjentatte forsøk på å undergrave demokratiet i USA.

Nekter å innse nederlaget

Da nederlaget var ett faktum, var ikke en ny tweet fra Donald Trump langt unna.

Meldingen var i typisk “Trump-stil” med store bokstaver, og, noe vi har blitt vant til gjennom opptellingen av stemmer, en melding fra Twitter om at innholdet i tweeten var heller tvilsom.

JEG VANT DETTE VALGET! STORT!

 

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1325099845045071873

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2020 Jarle F Reiss

Likte du artikkelen? Støtt oss gjerne på Patreon!