25 år siden Trude Espås forsvant i Geiranger i dag.

(Sist oppdatert: søndag, 8 ,aug, 2021 18:28)

Denne artikkelen er over to måneder gammel, og kan derfor inneholde utdatert informasjon.


På denne steinen i Geiranger satt Trude for 25 år siden. Denne observasjonen er den siste sikre observasjonen av henne.

I dag er det 25 år siden Trude Espås forsvant i Geiranger, men draps og voldtektsgåten er fortsatt ikke løst. Politiet håper at belastningen for gjerningsmannen til slutt blir en for tung bør å bære.
Trude Espås forsvant fra Geiranger 8. august 1996. Hun ble observert sittende på et utsiktspunkt like utenfor sentrum. Dagen etter ble det satt i gang en omfattende leteaksjon. Elleve dager senere ble hun funnet i en steinur like utenfor sentrum av Sunnmørs-bygden. Dette utløste en massiv etterforskning, der bl.a Kripos var involvert gjennom flere år.

Politiets arbeid gikk ut på å kartlegge alle identiteter og kjøretøy i Geiranger drapsdagen. Alle navnelister fra hoteller og campingplasser ble samlet inn, og alle som hadde brukt kredittkort eller blitt observert i Geiranger den aktuelle dagen, ble registrert i politiets databaser. Politiets problem var at mange av turistene som besøker Geiranger kunne komme og forsvinne uten å legge igjen spor som kunne knyttes til deres identitet.

Saken var spesielt vanskelig for politiet, fordi Geiranger ikke har mer enn 270 fastboende, mens det i turistsesongen kan være flere tusen innom den lille bygden hver dag. 3100 vitner fra 37 land er blitt avhørt. Per 2020 har ingen blitt siktet for drapet.
En tysktalende mann ble etterlyst i saken så tidlig som i 1999. Over 20 år senere forsøkte politiet fortsatt å identifisere denne personen. Samtidig har det blitt vurdert andre potensielle gjerningspersoner.

Likte du artikkelen? Støtt oss gjerne på Patreon!