Legene er bekymret for Dronning Elizabeth`s helsetilstand. Familien er på plass på Balmoral

(Artikkelen er sist oppdatert: torsdag, 8 ,sep, 2022 18:11)

Dronningens legeteam har anbefalt at hun skal være under medisinsk overvåkning, sier Buckingham Palace i en uttalelse, som også sier at “Dronningens tilstand er stabil”.

Balmoral Castle
FOTO: Stuart Yeates

Prins Charles, prinsesse Anne, prins Edward og prins Andrew er på vei eller ankommet slottet Balmoral i Skottland. Prins Charles’ eldste sønn, prins William er også på vei til slottet, i følge Sky News.

Onsdag ble dronningen tvunget til å utsette et møte med statsrådet i siste liten. Det etter råd fra legene.

Under en debatt om energiplanen til Truss i Underhuset i Westminister, måtte speaker Lindsay Hoyle bryte inn i debatten for å annonsere nyheten, hvorpå medlemmene i Underhuset en kort pause for å gi sin støtte til dronningen. “Jeg vet jeg snakker på vegne av hele parlamentet når jeg sier at vi sender våre beste ønsker til hennes majestet, dronningen, og at hun og kongefamilien er i våre tanker og bønner i denne tiden“, sa den parlamentariske lederen for det skotske nasjonalpartiet Ian Blackford etter at budskapet ble kjent.

Buckingham Palace kom med en uttalelse

“Following further evaluation this morning, The Queen’s doctors are concerned for Her Majesty’s health and have recommended she remain under medical supervision.

The Queen remains comfortable and at Balmoral.”

Buckingham Palace

Eksperter på det britiske kongehuset mener at, når Buckingham Palace går ut med at de er bekymret for dronningens helsetilstand, og flere medlemmer av familien haster av sted til Balmoral, så er det et tegn på at det er alvorlig, og at det muligens ser ut til at det går mot slutten for dronning Elizabeth.

Jens Stoltenberg har også uttrykt sin bekymring.

“Dronning Elizabeth har vært statsoverhode i Storbritannia helt siden Churchill var statsminister. Hun har en enestående posisjon i verden som monark”

Jens Stoltenberg til VG.

Elizabeth ll  har siden 1952 vært regjerende dronning av Storbritannia, Canada, Australia og New Zealand. Hun er også dronning av elleve land som er blitt uavhengig siden tiltredelsen; Antigua og Barbuda, Bahamas, Belize, Grenada, Jamaica, Papua Ny-Guinea, Saint Kitts og Nevis, Saint Lucia, Saint Vincent og Grenadinene, Salomonøyene og Tuvalu. Dronningen er symbolsk overhode for Samveldet av nasjoner.

Elizabeth II ble dronning da faren, kong Georg VI, døde av lungekreft den 6. februar 1952. På dette tidspunktet befant hun og ektemannen Philip seg i Kenya. Dronning Elizabeth II ble kronet 2. juni 1953 i Westminster Abbey.

Hun er den siste britiske monarken av huset Sachsen-Coburg-Gotha, som kom til makten etter at dronning Victoria av huset Hannover døde i 1901.

Neste britiske monark, Charles, vil tilhøre huset Glücksburg som sin far.

Likte du artikkelen? Støtt oss gjerne på Patreon!