Kamala Harris gikk hardt ut i sitt åpningsinnlegg i visepresidentdebatten.

(Artikkelen er sist oppdatert: mandag, 26 ,okt, 2020 16:28)

Denne artikkelen er over to måneder gammel, og kan derfor inneholde utdatert informasjon.


President Trump visste at coronaviruset var dødelig, at det smittet via luft allerede i januar, men han holdt det skjult og gjorde ingenting før i mars. Selv i dag har ikke Trump noen plan for å bekjempe viruset, sier Kamala Harris.

Mike Pence avviste at president Donald Trump ikke har noen plan for å bekjempe coronaviruset. Han sier at Trump stanset innreise fra Kina i mars

På et spørsmål om hun ville tatt en vaksine, sa Kamala Harris at hun vil ta en coronavaksine dersom dr. Anthony Fauci og helsemyndighetene anbefaler det, men tilføyde at hun ikke ville tatt vaksinen dersom anbefalingen kun kom fra president Donald Trump.

Visepresident Mike Pence påstår at Joe Biden vil øke skattene fra første dag i Det hvite hus.

Kamala Harris hevder at Joe Biden ikke vil øke skattene for de med lavere lønn enn 400.000 dollar i året.

Når klimaspørsmålet kom opp, sa Kamala Harris at Trump administrasjonen ikke hører på vitenskapelige bevis, og at Joe Biden har en plan, både for å redusere utslipp, men å skaffe nye jobber i fornybar energi/industri.

Mike Pence ble satt ut, og begynte i stedet å snakke om skatter.

Verken Kamala Harris og Mike Pence kunne si om de hadde drøftet med sine presidentkandidater hva som skjer om de dør i perioden.

Dere skryter av handelskrigen mot Kina. Vel, den tapte vi, sa Kamala Harris, og viste til at 350.000 jobber var tapt i USA. Mike Pence svarte at Joe Biden ikke engang deltok i krigen og at han har heiet på kommunist-Kina i flere årtier. Kamala Harris sa da at det hadde kommet forslag til løsning, men “den stemte du mot” sa hun.

Mike Pence sier at ansvaret for coronapandemien ligger hos Kina, og sa president Donald Trump satte i verk nødvendige tiltak for å beskytte amerikanske liv. Kamala Harris svarte at Trump sviktet totalt da krisen oppsto.

“He doesn’t understand this, because he doesn’t know to be honest.”

og henviste til Trump sine handlinger da hun forklarte seg om forskjellen i utenrikspolitikken. Joe Biden sier forholdene til andre land handler om relasjoner, ikke isolasjon som Trump har valgt.

Kamala Harris sa at Donald Trump stoler mer på Vladimir Putin enn på USAs etterretning. Hun viste til at etterretningen sier at Russland blandet seg inn i 2016-valget og at de prøver igjen i år. Trump sier han tror på Putin som har avvist dette.

Kamala Harris sier at USA trenger en politireform og en reform av rettssystemet etter de mange sakene om politivold etter Breonna Taylor-saken. Mike Pence sier at han tror på rettssystemet, og at opptøyer og plyndring må fordømmes.

Likte du artikkelen? Støtt oss gjerne på Patreon!