Nye smittetilfeller i Hadsel. Har ikke kontroll

(Artikkelen er sist oppdatert: tirsdag, 8 ,des, 2020 01:19)

Denne artikkelen er over to måneder gammel, og kan derfor inneholde utdatert informasjon.


Mellom 700 og 800 er satt i karantene i Hadsel og Andøy i Nordland. Flere skoler er stengt og nå er massetesting av befolkningen i gang.

Coronautbruddet i Hadsel og Andøy er ikke over etter at enda flere tilfeller er påvist mandag..

“I dag har vi fått fem nye positive prøvesvar. Vi har totalt 22 som er påvist smittet” sier kommuneoverlege Ingebjørn Bleidvin.

Til nå har det blitt testet nesten 200 personer i løpet av et par dager. Nå er rundt 400 personer i kommunen i karantene. På Andøy er rundt 320 i karantene i Andøy etter smitteutbruddet.

Andøy har rundt 5.000 innbyggere og Hadsel rundt 8.000.

Kommuneoverlegen i Hadsel tror at tiltakene begynner å virke, siden de fleste av de nye smittede har nærkontakter som allerede er i karantene.

Da det fortsatt er nye nærkontakter som ikke er i karantene, og kommunen har 70 som testes i dag, så er det for tidlig å si at de har kontroll på utbruddet, men “vi er på riktig vei” sier kommuneoverlegen i Hadsel.

Skolen stenges inntil videre, og i første omgang ut uka. Vi gjør nye vurderinger fra dag til dag, opplyser kommuneoverlege Astrid B. Holm

Som følge av koronautbruddet i Andøy, blir altså Andenes skole nå stengt og alle elever og lærere settes i karantene. Det mistenkes nå smitte hos en elev som ikke tilhører trinnet som allerede er i karantene.

Andøy tar grep

Vi har mandags morgen fått informasjon om mistenkt smitte hos en elev på skolen som ikke går på 8. trinn. På bakgrunn av dette er situasjonen litt mindre oversiktlig enn den var på fredag. Kommuneoverlegen har i samarbeid med smittevernlege og ledelsen ved skolen bestemt at Andenes skole stenger mandag 7. desember og vil være stengt resten av uka.

– Elever og ansatte skal i karantene frem til testresultatene er kjent, og oppfordres også til å oppføre seg som de er i karantene ut uka, dersom testresultater er negative. Dette er tiltak som gjennomføres for å være føre var og for å unngå videre smitte. Dersom situasjonen blir mer oversiktlig utover i uka, åpner skolen igjen mandag 14. desember. Skolen legger til rette for digital undervisning så langt det lar seg gjøre.

 Andenes skole

Likte du artikkelen? Støtt oss gjerne på Patreon!