Økokrim mistenker dyreverner for dyremishandling etter TV-dokumentar

(Sist oppdatert: torsdag, 3 ,sep, 2020 01:00)

Denne artikkelen er over to måneder gammel, og kan derfor inneholde utdatert informasjon.


Dyreverner Norun Haugen ble for alvor kjent etter at hun filmet norske bønders mishandling av griser, med skjult kamera. Dokumentaren ble vist på NRK. Slik straffeprosessloven er utformet er hun nå selv mistenkt av politiet for dyremishandling, siden hun var til stede.Norun Haugen ble kjent etter NRK Brennpunkt-dokumentaren «Griseindustrien hemmeligheter», som du kan se HER. Norun jobbet i flere år undercover i svineindustrien for å avsløre mishandling og vanskjøtsel av dyr, noe hun har høstet både ros og priser for. Rett før jul kom den noe overraskende meldingen fra politiet: hun har selv fått status som mistenkt.

Økokrim har startet etterforskning av flere bønder etter dokumentaren. Tre bønder har så langt blitt siktet. Økokrim bekrefter overfor NRK, som omtalte saken først, at to av disse er fortsatt siktet, mens en av sakene er henlagt på grunn av foreldelse. De bekrefter også at Norun Haugen er mistenkt.

Hun fikk mistenkt-status i forbindelse med at hun skulle forklare seg til politiet om forhold vist i dokumentaren, sier konstituert statsadvokat Maria Bache Dahl til NRK.

At hun fikk status som mistenkt følger av straffeprosessloven, og vi presiserer at hun ikke er siktet i saken.

For de to gjenværende, siktede bøndene er det ventet påtaleavgjørelse senest i slutten av mai.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2020 Jarle F Reiss

Likte du artikkelen? Støtt oss gjerne på Patreon!