Verdens matvareprogram vant Nobels fredspris

David Beasley, leder for Verdens matvareprogram WFP
(Artikkelen er sist oppdatert: fredag, 9 ,okt, 2020 14:02)

Denne artikkelen er over to måneder gammel, og kan derfor inneholde utdatert informasjon.


Det ble Verdens matvareprogram WFP som ble tildelt Nobels fredspris. Deres livreddende rolle under pandemien er noe av begrunnelsen for tildelingen.Nobelkomiteen har hatt 318 kandidater å velge mellom, hvorav 107 av dem er organisasjoner og 211 personer. Valget falt altså på World Food Program, eller som det heter på Norsk, Verdens matvareprogram.

“Nobels fredspris for 2020 tildeles Verdens matvareprogram (WFP) for deres innsats for å bekjempe sult, for deres bidra til å bedre forholdene i konfliktområder, og for å være en drivende kraft i arbeidet med å forhindre at sult brukes som et våpen i krig og konflikt.”

Nobelkomiteens leder Berit Reiss-Andersen.

I begrunnelsen til Nobelkomiteen står det at Matvareprogrammet har hatt en ledende rolle i å kombinere humanitært arbeid og fredsarbeid.

“Med dette årets pris ønsker Nobelkomiteen å snu verdens øyne mot de millioner av mennesker som lider av sult og er truet av sult. WFP spiller en nøkkelrolle i multinasjonalt samarbeid og har gitt et sterkt bidrag til å bekjempe sult som et våpen i krig og konflikter”

sa Berit Reiss-Andersen, Nobelkomiteens leder

På Twitter kom raskt en respons fra Verdens matvareprogram WFP.

Verdens Matvareprogram er verdens største humanitære organisasjon.
Verdens matvareprogram har i flere år vært nominert til fredsprisen, og har vært blant de forhåndsnevnte favorittene de siste to-tre årene.

Likte du artikkelen? Støtt oss gjerne på Patreon!