“Ikke betal strømregningen, Gud vil fikse den, gi oss pengene i stedet!” Visjon Norge på nytt i hardt vær.

(Artikkelen er sist oppdatert: torsdag, 9 ,des, 2021 18:26)

Denne artikkelen er over to måneder gammel, og kan derfor inneholde utdatert informasjon.


Om ikke ordrett, så var dette budskapet Ivar Kolstad ba seerne på Visjon Norge gjøre. Nok en gang er denne såkalt kristne TV kanalen i hardt vær etter en hårreisende uttalelse på direkten.

“Det kan jeg bare si nå med disse høye strømregningene. Ikke se på strømregningene, gi det ditt hjerte vil at du skal gi. Så vil Gud sørge for at strømregningen og alt annet blir betalt”

Ivar Kolstad, frivillig medarbeider i Visjon Norge

Dette ble sagt på luften i en sending 5 desember. Dette er ikke den første gangen Visjon Norge hevder at en pengegave til kanalen kan utføre mirakler . Blant annet har de i følge NRK, sagt at en pengegave skal sørge for å beskytte giveren mot koronaviruset.

Jan Hanvold er sjef for TV-kanalen Visjon Norge, og kommenterer Kolstads uttalelse slik: “Det må stå for hans regning”.

Det kan synes besynderlig at Jan Hanvold, som tross alt er ansvarlig redaktør av TV kanalen ikke har kontroll, eller står inne for det som går på lufta.

Kanalen har definitivt ikke dårlig råd. I 2016 meldte mediene om at TV-pastor Jan Hanvold og den kristne kanalen Visjon Norge hadde hatt inntekter på én milliard kroner de siste 15 årene.

Pastorens pengebruk og tv-kanalen ble også belyst i TV-Dokumentaren Pengepredikanten på Nrk Brennpunkt.

Den tidligere kriminelle rusmisbrukeren med fire konkurser bak seg, sender nå “kristen”-TV 24 timer i døgnet og tjener store penger på sitt “glade budskap”.

Hanvold og hans TV-kanal tapte tidligere i sommer en sak på alle punkter i Gulating lagmannsrett hvor kanalen ble dømt til å betale 150.000 kroner i oppreisning for å ha krenket privatlivets fred. Hanevold og programleder Arne Pedersen, måtte ut med henholdsvis 40.000 kroner og 15.000 kroner. De anket denne saken videre til Høyesterett.

Likte du artikkelen? Støtt oss gjerne på Patreon!