Vedum svikter distriktene, igjen. Gjør ingenting med høye drivstoffpriser i sommer.

(Artikkelen er sist oppdatert: fredag, 10 ,jun, 2022 13:05)

Denne artikkelen er over to måneder gammel, og kan derfor inneholde utdatert informasjon.


Bilferien i sommer kan koste deg over 30 kroner literen, men Senterpartiet, ved finansminister Vedum, som før valget sa de ikke kunne sitte i en regjering med en bensinpris over 20 kroner, sitter fremdeles i regjering, og Trygve Slagsvold Vedum nekter å kutte i drivstoffavgiftene.

Så sent som i Mars, sa Vedum at “at han og regjeringen ville ta grep dersom den høye bensinprisen fortsatte.” Allerede på det tidspunktet hadde prisen passert 26 kroner.

Nå er prisen svært nær 30 kroner, og at han og regjeringen ville «ta grep» dersom den høye bensinprisen ville vare. Då hadde prisen passert 26 kroner.

Nå passerer prisen snart 30 kroner, og Trygve Slagsvold Vedum har fremdeles ikke gjort noe, og bryter dermed løftene nok en gang. I ett intervju med NRK sier han at:

“Det ligger ikke noen endringer i drivstoffavgiftene i vårt skatte- og avgiftsopplegg nå. Men til høsten vil vi til å se på skatte- og avgifts-grep og lage nytt budsjett for neste år.”

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum

 

I ett intervju med NRK sa NHH-professor Frode Steeen at det faktum at regjeringen ikke vil redusere drivstoffavgiften, øker de økonomiske forskjellene mellom folk i bygd og by. og tilføyer at elbil-brukere nå få får dobbelt støtte: Subsidiert bilkjøp og strømstøtte til lading.

Dermed kan det se ut som at Senterpartiet nok en gang nedprioriterer distriktene, kanskje med unntak av bøndenes inntekter som fikk et solid løft gjennom landbruksforhandlingene.

 

Likte du artikkelen? Støtt oss gjerne på Patreon!