WHO erklærer Coronautbruddet som en pandemi

(Artikkelen er sist oppdatert: torsdag, 9 ,apr, 2020 23:12)

Denne artikkelen er over to måneder gammel, og kan derfor inneholde utdatert informasjon.


Verdens helseorganisasjon WHO har nå erklært at Coronautbruddet er en pandemi. Folkehelseinstituttet har skjerpet tiltakene, ved at det ikke lenger er ett råd å ikke avholder arrangement hvor tilskuertallet overstiger 500, men et påbud med strafferettlige konsekvenser for de som bryter dette.

Folkehelseinstituttet har det siste døgnet fått rapportert at ytterligere 85 personer har testet positivt på coronavirus innen kl. 16.00, slik at totaltallet nå er 277.

De aller fleste personene er enten smittet i utlandet eller er nærkontakter til disse. Totalt har 81 tilfeller blitt smittet i Norge. For 73 av disse er det kjent nærkontakt med et positivt covid-19 tilfelle. For 8 av tilfellene smittet i Norge er eksponeringen under avklaring. 193 tilfeller har blitt smittet i utlandet og for 3 er smittested ikke avklart ennå.

– Vi er i en ny fase av epidemien nå. Vi ser at de som er rapportert smittet, fortsatt hovedsakelig er relatert til reiser. Men det er samtidig et økende antall smittede der vi ikke har klart å finne smittekjeden. Dette betyr at vi nå er i begynnelsen av den fasen der vi ser smitte i befolkningen som vi ikke kan følge, og det er nødvendig å innføre nye tiltak. I tillegg til god håndhygiene og gode hostevaner som er viktig i alle epidemiens faser, anbefaler vi nå kontaktreduserende tiltak så som økt bruk av hjemmekontor og fleksitid der dette er mulig, og å avlyse store arrangementer der mange samles tett.

VG har laget en fin oversikt, som oppdateres jevnlig, om utviklingen i denne pandemien. Den kan du se HER

Likte du artikkelen? Støtt oss gjerne på Patreon!