Etterretningstjenesten får teste ut omstridt overvåkningssystem, som også vil overvåke alle nordmenn, ulovlig.

Foto: Etterretningstjenesten
(Artikkelen er sist oppdatert: søndag, 11 ,sep, 2022 18:48)

Regjeringen vil nemlig åpne for at Etterretningstjenesten kan prøve ut et system som kan fange opp store mengder informasjon om norske borgere, selv om det er ulovlig, og høringsfristen om det nye systemet ikke er ute, i følge NRK, som først meldte om saken. De kaller det en skinnprosess i sin artikkel om saken.

Dette er en svært alvorlig avgjørelse, som verken tar hensyn til dommer i menneskerettsdomstolen, eller Norsk lov. Regjeringen, bestående av Senterpartiet og Arbeiderpartiet velger dermed å sette seg over Norsk lov, under påskudd at det er nødvendig.

Etterretningstjenestens oppgave å følge med på trusler mot Norge fra utlandet for Forsvaret. De har ikke lov til å overvåke norske borgere i Norge.
Likevel vil et nytt overvåkningssystem som nå er på trappene også gjøre det mulig å fange opp store mengder informasjon om norske borgere.

Nåværende Forsvarsminister Bjørn Arild Gram fra Senterpartiet
FOTO: Inga Frøseth Rossing, Nord-Trøndelag fylkesbibliotek

I følge NRK, sier forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) at “Dagens alvorlige sikkerhetspolitiske situasjon tilsier at behovet for tilrettelagt innhenting er større enn noen gang”, som om dette skulle endre på dagens lovverk og kunne tillate statlig overvåking av Norske borgere.

Tar AP/SP regjeringen lett på lovene de er satt til å styre? Betyr ikke privatlivet noe for disse regjeringspartiene? Tiden vil vise.

Likte du artikkelen? Støtt oss gjerne på Patreon!