Trump-tilhengerne hadde satt opp galger utenfor Kongressen

(Sist oppdatert: tirsdag, 12 ,jan, 2021 00:42)

Denne artikkelen er over to måneder gammel, og kan derfor inneholde utdatert informasjon.


Nylig fremkommet informasjon tyder på at utfallet kunne blitt langt mer alvorlig enn tidligere antatt. Fem personer døde i angrepet på Kongressen i forrige uke. Reuters skriver at det først nå går opp for mange hvor alvorlig utfallet av angrepet kunne ha blitt.Omlag 8000 Trump-tilhengere skal ha deltatt i marsjen mot Kongressen. Bygningen ble bevoktet av rundt 1400 politifolk.

I en publisert video kan vi se Trump-tilhengerne slå en politimann med slagvåpen. Politimannen er identifisert som Brian Sicknick (42), og døde senere av skadene.

Brian Sicknick
FOTO: U.S. CAPITOL POLICE

Trump-tilhengerne krevde også å få vite hvor lederen i Representantenes hus, demokraten Nancy Pelosi, befant seg.

De ropte også at visepresident Mike Pence skulle henges.

På utsiden av Kongressen hadde opprørere satt opp galger, så det er en klar indikasjon på at dette ikke var tomme trusler, men handlinger som var planlagt å være enda mer brutale enn de ble..

Republikaneren Jim McGovern, som var i Kongressen da bygningen ble stormet, sier opprørerne var mer enn bare misfornøyde Trump-tilhengere, og forteller at han så en gjeng med mennesker som slo på glass og skrek. og tilføyer: “Da jeg så ansiktene deres slo det meg at dette er mer enn bare demonstranter. Dette var folk som var ute etter å forårsake skade”, sier McGovern.

Flere titalls personer er pågrepet etter stormingen av Kongressen. Så langt er flere enn 25 personer siktet for innenlands terrorisme, ifølge et referat kongressmannen Jason Crow har lagt ut.

Det pågår nå en intens jakt for å identifisere gjerningspersoner i sosiale medier. Ifølge New York Times har FBI mottatt over 40.000 tips fra publikum.

En av de pågrepne er Eric Gavelek Munchel, ifølge New York Times. Han ble pågrepet i Nashville. I den forbindelse ble det også beslaglagt flere våpen, ifølge det amerikanske justisdepartementet.

Munchel hadde på seg militært utstyr under stormingen, og har blitt et bilde på at deler av opprørerne fremstår langt mer målrettede enn de første TV-bildene antydet.

30-åringen hadde plaststrips i hånden, av typen som kan brukes til å binde fast mennesker. Ifølge NBC News skal minst to personer ha blitt pågrepet med slike strips.

Det er tidligere kjent at politiet i Washington D.C. beslagla flere våpen under opptøyene. FBI har utlovet en dusør på over 400.000 kroner for informasjon om hvem som plasserte ut to rørbomber.

Likte du artikkelen? Støtt oss gjerne på Patreon!