Revidert statsbudsjett lagt frem. “Mageplask for Vedum”

(Artikkelen er sist oppdatert: torsdag, 12 ,mai, 2022 12:16)

Denne artikkelen er over to måneder gammel, og kan derfor inneholde utdatert informasjon.


Regjeringa øker oljepenge-bruken med omkring 30 milliarder. I tillegg fjerner de eksisterende momsfritak for elbiler og innfører en tilskuddsordning. Gjenoppbyggingen av regjeringskvartalet blir redusert, bevilgningen til Ocean Space Centre i Trondheim reduseres med 405 millioner kroner i tillegg til å avslutte campusprosjektet i sin nåværende form.

Dette var noen av de viktigste punktene på revidert statsbudsjett som ble lagt frem i dag. Budsjettet får karakteristikker som “ett mageplask for Vedum”. Det var alt i gang en diskusjon om hvor urettferdig innføringen av gratis ferger på samband med under 100.000 reisende, og at gående må betale på samband hvor biler og trailere går gratis.

Tidligere Statsminister Erna Solberg sier hun trodde at revidert statsbudsjett ville bli strammere, og sier at “vi har mange penger på bok, men mangler hender”, og viser til ett lavt antall, rundt 100.000 arbeidsledige. Hun viser også til Regjeringens bruk av en milliard på å reversere fylkes-sammenslåingene, og sier at disse pengene kunne vært brukt bedre.

Regjeringen vil altså innføre moms for elbiler som koster over 500.000 kroner, slik at en Tesla vil kunne bli 300.000 kroner dyrere. Det blir heller ikke noen økning i kjøpekraften for de aller svakeste i samfunnet: Verken sosialhjelpen, eller barnetrygden økes. Nå må regjeringen sette seg ned med opposisjonen for å bli enige om budsjettet, i første omgang med regjeringens samarbeidspartner SV.

Venstre etterlyser en tydeligere klima og miljøprofil i budsjettet.

Likte du artikkelen? Støtt oss gjerne på Patreon!