Fem personer er pågrepet etter beslag av livsfarlige piller i Harstad

(Artikkelen er sist oppdatert: torsdag, 12 ,nov, 2020 06:56)

Denne artikkelen er over to måneder gammel, og kan derfor inneholde utdatert informasjon.


I løpet av den siste måneden har 1700 piller blitt beslaglagt i Harstad. Pillene er av den samme typen som blir knyttet til tre dødsfall i Tromsø den siste uken.Politiet har gjort tre beslag i løpet av den siste måneden i Harstad. Det siste beslaget tirsdag, var på rundt 55 piller.

I oktober ble det største beslaget på rundt 1100 piller gjort. Politiet mistenker at det finnes mye mer av disse pillene i det illegale markedet, og frykter at flere skal dø av disse pillene.

Fem personer er nå pågrepet i forbindelse med beslaget som ble gjort tirsdag. En av dem blir fremstilt for varetektsfengsling.

Politiet har allerede gått ut på Facebook og advart mot de livsfarlige tablettene.

Ksalol, som tablettene heter, har samme virkestoffer som mer kjente farmasøytiske produkter som Xanol og Xanax. Politiet er bekymret for at Ksalol-pillene kan inneholde Fentanyl.

Fentanyl er en farlig substans som raskt kan få en overraskende og uforutsigbar effekt. Det er helt tilfeldig hvem som tåler stoffet, og hvem som ikke tåler det. I kombinasjon med andre medikamenter og alkohol kan stoffet ha en dødelig effekt.

.

Likte du artikkelen? Støtt oss gjerne på Patreon!