Har etterforsket 1000 valgfusk-påstander i Arizona, alle ble tilbakevist som falske.

Foto: Gage Skidmore
(Artikkelen er sist oppdatert: torsdag, 12 ,nov, 2020 06:02)

Denne artikkelen er over to måneder gammel, og kan derfor inneholde utdatert informasjon.


Arizonas republikanske statsadvokat Mark Brnovich forsvarer delstatens gjennomføring av det amerikanske presidentvalget. Hans kontor har etterforsket over 1000 klager om valgfusk, og at de ikke har funnet noen beviser for at dette har forekommet.

Han sier også at det ser ut til at Joe Biden, som foreløpig leder med rundt 12.000 stemmer i delstaten, ser ut til å vinne den. Det er rundt 47.000 stemmer igjen å telle, skriver Washington Post. Bidens valgseier avhenger ikke av seier i Arizona.

Trump nekter å gi seg, fremstår som en stadig dårligere taper

I helgen leverte Trump-kampanjen et søksmål som skulle bevise at flere tusen republikanske velgere i Maricopa hadde fått sine stemmer avvist. Første rettsrunde endte med at det kun gjaldt 180 stemmer.

– Vi snakker om mindre enn 200 stemmer. Selv om det var en mulighet for at disse stemmene var blitt endret, tror jeg ikke det ville utgjøre en forskjell i Arizona, sier Brnovich.

Trump-leiren har gått rettens vei for å utfordre valgresultatet i flere delstater hvor resultatet forventes å bli det samme som i Arizona. Ingen av de internasjonale valgobservatørene har rapportert om alvorlige feil i valget, så slik det ser ut nå er de eneste avvikene i ønskene og fantasiene til den sittende presidenten, Donald Trump.

Likte du artikkelen? Støtt oss gjerne på Patreon!