Israelske spesialstyrker angrep gravfølget til drept journalist

(Sist oppdatert: lørdag, 14 ,mai, 2022 01:33)

Denne artikkelen er over to måneder gammel, og kan derfor inneholde utdatert informasjon.


Shireen Abu Akleh

Israelsk opprørspoliti stormet St. Joseph-sykehuset i okkuperte Øst-Jerusalem da kisten med Al Jazeera-journalisten Shireen Abu Akleh ble båret ut.
En stor menneskemengde hadde samlet seg utenfor sykehuset for å ta farvel med Akleh, som ble skutt i hodet og drept under et israelsk raid mot en palestinsk flyktningleir i Jenin onsdag.

Mange av de frammøtte bar palestinske flagg og plakater med bilde av den drepte journalisten, men de israelske politifolkene rev flaggene fra dem og hevdet at de forstyrret ro og orden.

TV-bilder fra hendelsen viser at kisten med den drepte journalisten på et tidspunkt holdt på å falle i bakken.

PLO-toppen Hanan Ashrawi. har også uttalt seg på Twitter, og sier der(oversatt): «Israelske spesialstyrker angriper ondskapsfullt gravfølget som bærer kisten til Abu Akleh. Nå kan alle se Israels umenneskelighet.

Norges ambassadør reagerer

Norges ambassadør i Israel, Kåre R. Aas, er sjokkert over det israelske politiets maktbruk mot gravfølget.

Også USA reagerer på Israels handlinger

Amerikanske myndigheter er «dypt bekymret» over det israelske politiets maktbruk mot begravelsesfølget til den drepte journalisten Shireen Abu Akleh.

– Vi reagerer med dyp bekymring på bildene av israelske soldater som griper inn mot begravelsesfølget. Alle familier fortjener å følge sine døde til graven på en verdig og uhindret måte, sier utenriksminister Antony Blinken.

 

Ifølge israelsk politi ble det aksjonert fordi flere av de frammøtte kastet stein mot dem.

Israel forbyr palestinske flagg og israelske sikkerhetsstyrker aksjonerer ofte mot palestinere som trosser forbudet under demonstrasjoner i Øst-Jerusalem, som ble ulovlig okkupert av Israel i 1967.

Likte du artikkelen? Støtt oss gjerne på Patreon!