Skipsulykken i Østersjøen: En av de savnede er funnet omkommet

FOTO:
SJÖRÄDDNINGSSÄLLSKAPET
(Artikkelen er sist oppdatert: mandag, 13 ,des, 2021 17:24)

Denne artikkelen er over to måneder gammel, og kan derfor inneholde utdatert informasjon.


En person er funnet omkommet om bord på et dansk skip etter kollisjonen på Østersjøen utenfor Ystad. En person er fortsatt savnet i følge Aftonbladet.

Søket etter overlevende ble avsluttet i 12 tiden, og man fryktet da at to besetningsmedlemmer var omkommet etter at Karin Hoej kolliderte og kantret. Nå er altså en av de savnede funnet omkommet om bord.
En annen person er fremdeles savnet, og søket etter denne vil nå skje utenfor skipet, da de har gjennomsøkt hele skipet uten å finne den andre personen.

M/S Scot Carrier
Foto:David Rigden (Screendump Marine Traffic)
M/S Karin Hoej
Foto: Uve Benn (Screendump Marine Traffic)

Mistanke om promille.

Etterforskning av ulykken ble raskt satt i gang , og det var mistanke om grov uaktsomhet fra en av skipene som var involvert.

Kystvakten sier nå at de mistenker promillekjøring på det britiske fartøyet.

En britisk statsborger i 30-årsalderen og en kroatisk statsborger i 55-årsalderen som var ombord på det britiske fartøyet har blitt arrestert.

“Vi har fått ett positivt utslag i våra instrument som visar att en eller flera har varit påverkade ombord på det brittiska fartyget. Misstanken gäller grovt sjöfylleri”, sier den svenske Kystvaktens kommunikasjons-ansvarlige Valdemar Lindekrantz.

For å kunne kalles “grovt sjöfylleri”, må man ha over 1 promille i blodet.

Det britiske lasteskipet Scot Carrier og danske Karin Hoej kolliderte ved 03.30-tiden mandag morgen mellom Ystad og Bornholm.

Ved 16.30-tiden melder svenske påtalemyndigheter at to besetningsmedlemmer fra det britiske fartøyet blir anholdt av politiet, mistenkt for uaktsomhet.

Det var et mannskap på minst to personer om bord. De er ikke funnet, men dykkere skal gå inn i skipet når det kommer til havn.

Ulykken mellom lastebåtene Karin Hoej og britiske Scot Carrier, skjedde i 3.30-tiden natt.

Scot Carrier er 90 meter langt, mens det danske skipet kun er 55 meter.

Likte du artikkelen? Støtt oss gjerne på Patreon!