FNs sikkerhetsråd fordømmer journalistdrap

FN`s sikkerhetsråd
;Foto: Neptuul / Wikimedia
(Artikkelen er sist oppdatert: lørdag, 14 ,mai, 2022 12:36)

Sikkerhetsrådet fordømmer på det sterkeste drapet på Al Jazeera-reporter Shireen Abu Akleh.

I en uttalelse fra rådet står det at: “Medlemmene av Sikkerhetsrådet ber om en umiddelbar, grundig, transparent, rettferdig og upartisk etterforskning av drapet”.

Norge har sammen med De forente arabiske emirater og USA forhandlet fram uttalelsen, som alle 15 medlemmene i rådet har blitt enige om.

Fordømmelsen kommer etter at Akleh ble skutt i hodet og drept under et israelsk raid mot en palestinsk flyktningleir i Jenin onsdag.

Journalister som var til stede, inkludert en som ble såret, sier de israelske soldatene åpnet ild mot dem, til tross for at de bar vester og hjelmer merket med “PRESS”

Det israelske militæret sier de ikke har greid å finne ut av hvem som avfyrte skuddet som drepte Al Jazeera-reporter Shireen Abu Akleh.

I en uttalelse fredag viser militæret til sine innledende undersøkelser av saken.

– Konklusjonen i den foreløpige rapporten er at det ikke er mulig å finne ut av hvem som avfyrte skuddet som traff og drepte reporteren, heter det i den Israelske uttalelsen. Israelske spesialstyrker gikk også til angrep på begravelsesfølget, da Shireen Abu Akleh ble gravlagt.

 

Likte du artikkelen? Støtt oss gjerne på Patreon!

Be the first to comment

Leave a Reply

Epostadressen din vil ikke vises.
Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.