Det er den 37 år gamle Espen Andersen Bråthen som er siktet for drapene i Kongsberg

Espen Andersen Bråthen
Foto: Screenshot fra Youtubevideo/PRIVAT
(Artikkelen er sist oppdatert: torsdag, 14 ,okt, 2021 17:39)

Denne artikkelen er over to måneder gammel, og kan derfor inneholde utdatert informasjon.


Det var Espen Andersen Bråthen som onsdag kveld ble pågrepet for fem drap på Kongsberg. 37-åringen vil framstilles for varetektsfengsling fredag. Han har erkjent å ha utført drapene. Vi har valgt å gå ut med bilde og navn, siden det allerede er kjent gjennom andre medier. Politiet har vært i kontakt med den 37 år gamle mannen tidligere. Det har vært knyttet bekymring til at Espen Andersen Bråthen har blitt radikalisert.

Bråthens mor er dansk, og han har dansk statsborgerskap. Utover det skal han ikke ha noen tilknytning til Danmark. I 2020 ble han ilagt et besøksforbud mot sine foreldre etter at han opptrådte truende mot disse og truet med å drepe faren. Han skal da også hatt et skytevåpen.

Tidligere er Bråthen også dømt for grovt tyveri, samt kjøp og bruk av mindre mengder hasj.
Drapene skjedde på ulike steder i Kongsberg sentrum onsdag kveld, både utendørs, men også inne i boliger hvor den siktede skal ha tatt seg inn.

Politiet ble varslet om at en mann skjøt personer med pil og bue klokken 18.13.

Fire minutter senere ble hendelsen meldt som en “pågående livstruende volds-hendelse” på nødetatenes samband. Ett minutt senere påtraff politiet Bråthen. Da ble patruljebilen beskutt med pil og bue og han kom seg unna.

Klokken 18.47 ble mannen pågrepet. I den sammenheng avfyrte også politiet varselskudd.

PST opplyser torsdag at hendelsene på Kongsberg framstår som en terrorhandling. Etterforskningen, som ledes av Sør-Øst politidistrikt, vil avklare nærmere hva hendelsene var motivert av, heter det i en pressemelding.

37-åringen skal nå vurderes av rettspsykiatriske sakkyndige.

Likte du artikkelen? Støtt oss gjerne på Patreon!